Annonce
Vestjylland

7000 tog til åbent hus på regionshospital i Gødstrup

Lægehelikopteren kom også på besøg i løbet af dagen. Pressebillede

Gødstrup: 7000 gæstede Regionshospitalet Gødstrup, da det kommende sygehus holdt åbent hus. Dermed havde byggepladsen i Gødstrup besøg af hver tredje af de 21.413 gæster, der på landplan deltog i et Åbent Hospital-arrangement.

- Vi er glade for den store interesse, og vi håber at alle fik en god og udbytterig dag. Vi havde sat alle sejl til for at lave et godt arrangement, fordi Åbent Hospital var en gylden chance for at fortælle borgerne om de mange muligheder, det nye hospital kommet til at give til både patienter, pårørende og personale, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen, i en pressemeddelelse.

Opbakningen til arrangementet kom dog ikke kun fra borgerne. 206 medarbejdere og samarbejdspartnere havde frivilligt valgt at bruge en søndag på at vise og fortælle de besøgende om det nye hospital.

- Der har været en kolossal opbakning fra personalet til arrangementet. Der viser os, at der er en begejstring blandt personalet, som er meget vigtig, når vi skal igennem den store flytteproces, vi står overfor, når vi skal flytte herud, siger sygeplejefaglig direktør Ida Gôtke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce