Annonce
Ringkøbing

70-årig trommeslager var med fra begyndelsen: Shu-bi-duas sange holder mig ung

Billedet her blev taget i 1976 i forbindelse med udgivelsen af albummet 'Shu-bi-dua 3.' Fra venstre er det trommeslager Bosse Hall Christensen og guitarist Claus Asmussen, der i dag optræder med bandet Shu-bi or not Shu-bi. De fire andre herrer på billedet er Jens Tage Nielsen, Michael Hardinger, Michael Bundesen og Niels Grønbech. Arkivfoto
Shu-bi or not Shu-bi er navnet på det band, der lørdag 21. september gæster Generator i Ringkøbing. Shu-bi-duas første trommeslager, Bosse Hall Christensen, fortæller her om glæden ved at spille de gamle sange.

Ringkøbing: Det var sjovt dengang. Dengang i starten af 70'erne, hvor medlemmerne af Shu-bi-dua muntrede sig med at skabe dansksprogede versioner af udenlandske klassikere som 'Jailhouse rock', 'Twist & shout', og 'Johnny B. Goode':

- Vi bestræber os på at spille sangene, som de blev indspillet dengang.

Bosse Hall Christensen har rundet de 70, men han slår - bogstaveligt talt - fortsat på tromme for lyden af det gamle poporkester, der står noteret for et pladesalg på omkring seks millioner eksemplarer:

- Utroligt mange mennesker er vokset op med Shu-bi-dua, og sangene har fået en særlig plads hos danskerne - på samme måde som Gasolin, Kim Larsen og John Mogensen. Det er jeg meget beæret over at have været med til, siger Bosse Hall Christensen.

Han er egentlig døbt Gunnar, men hans svenske farmor insisterede på at kalde knægten for Bosse, og det er siden godkendt af Kirkeministeriet som hans borgerlige fornavn.

Vi holder os til den gamle lyd. Hvis det var mig selv, der gik til koncert, ville jeg føle mig skuffet, hvis jeg ikke fik det, jeg havde forventet

Bosse Hall Christensen, trommeslager, Shu-bi or not Shu-bi

Så autentisk som muligt

Tilbage i 1973 var Bosse Hall Christensen med til at etablere Shu-bi-dua, der debuterede med singlen 'Fed rock.' Det er netop den slags, publikum kan høre og opleve lørdag 21. september, når bandet Shu-bi or not Shu-bi gæster spillestedet Generator i Ringkøbing.

Den aldrende trommeslager havde ellers forladt scenen, men da et af de andre, gamle medlemmer af det hedengangne Shu-bi-dua, guitarist Claus Asmussen, foreslog at mødes, takkede Bosse Hall Christensen ja:

- Vi fandt ud af at lave et andet koncept ... at spille så autentisk som muligt, siger han.

Dermed henviser Bosse Hall Christensen til, at et andet band på den danske scene, Hardinger Band, står på fundamentet af den samme musikskat:

- Det har jeg det fint med. Der er plads til os begge. De har en anden tilgang til det og spiller sangene mere hårdtpumpet og mere opdateret. Vi holder os til den gamle lyd. Hvis det var mig selv, der gik til koncert, ville jeg føle mig skuffet, hvis jeg ikke fik det, jeg havde forventet, siger Bosse Hall Christensen.

Shu-bi or not Shu-bi blev dannet i foråret 2015, og trommeslageren fra Fredensborg nyder at være tilbage i rampelyset:

- Det er med til at holde mig ung.

Et dejligt spillested

Mange danskere kan synge med på sange som 'Hvalborg, 'Vuffeli-Vov', 'Stærk tobak', 'Costa Kalundborg' samt 'Krig og fred', og ifølge Shu-bi-duas første trommeslager kan det skyldes, at mange af orkestrets sange på det nærmeste er blevet en del af familien Danmarks dna:

- Der er rigtig mange, der kan teksterne og melodierne, siger han.

Efter forskellige kontroverser forlod Bosse Hall Christensen det populære band i slutningen af 1981, og han nåede dermed at yde sit bidrag på Shu-bi-duas første syv udgivelser:

- Det er jo guldalderen. I min tid i Shu-bi-dua var der måske 50 store hits. Siden var der fem hits på det samme antal plader. Det taler sit eget sprog, siger Bosse Hall Christensen.

Udover ham selv og Claus Asmussen er fortiden også repræsenteret ved Willy Pedersen, der spiller på tangenter i Shu-bi or not Shu-bi; som han gjorde det i det originale band fra 1982 og en håndfuld år frem:

- Vi glæder os til at komme tilbage til Ringkøbing og fyre den af på Generator igen. Senest, vi var dér, var der en fantastisk god stemning, og det er et af de spillesteder, vi værdsætter mest, siger Bosse Hall Christensen.

Shu-bi or not Shu-bi tæller også forsanger Karsten Lagermann og bassist John Sørensen.

De tre musikere i frontrækken - Claus Asmussen (t.v.), Bosse Hall Christensen og Willy Pedersen - har alle en fortid i Shu-bi-dua. De to andre medlemmer af Shu-bi or not Shu-bi er John Sørensen og Karsten Lagermann. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce