Annonce
Ringkøbing-Skjern

63-årig dømt for at sende seksuelle sms’er til skolepiger

Den 63-årige mødte ikke op i retten - men blev dømt alligevel. Foto: Morten Stricker
Mand fra Videbæk skal ti dage i fængsel for beskeder sendt til 14-årig og 11-årig pige.
Annonce
Videbæk: En 63-årig mand fra Videbæk blev torsdag idømt ti dages ubetinget fængsel ved retten i Herning. Manden var tiltalt for at have krænket to pigers blufærdighed ved at have sendt en række sms’er med seksuelt indhold.
Manden mødte ikke op i retten, men dommeren besluttede, at sagen kunne behandles uden mandens vidneudsagn.
Anklager Jens Severinsen fortalte retten, at den 63-årige i 2018 sendte flere sms’er til en 14-årig pige. Pigens mor vidnede via et videolink og fortalte retten, at hun ringede manden op og konfronterede ham med de grove sms’er, som havde gjort datteren meget oprørt. Ifølge moren nægtede manden dog at kende noget til det. Syv måneder efter modtog datteren igen en række sms’er, hvorpå moren meldte sagen til politiet.
Annonce

Endnu et nummer

I maj i år modtog en 11-årig pige tilsvarende grove sms’er afsendt fra den 63-åriges mobilnummer, hvorpå pigens far anmeldte sagen. Samtidig blev den 63-åriges nummer blokeret, men han sendte så sms’er til pigen fra et andet nummer. I retten kom det ikke frem, hvordan den 63-årige havde udvalgt de to piger, eller om pigerne var bosiddende i Videbæk-området.
Forsvarer Jakob Fastrup påstod frifindelse og slog på, at sms’erne i teorien kunne være afsendt af en anden person end den 63-årige, om end det uomtvisteligt var sket fra hans telefon. Der eksisterede også den mulighed, forklarede forsvareren, at sms’erne ikke var tiltænkt de to piger, men andre personer, og at de blot var sendt til de forkerte numre.
Hertil bemærkede anklageren, at det ikke var afgørende, at der var to mindreårige, der modtog sms’erne. Indholdet var uanstændigt og blufærdighedskrænkende uanset modtagerens alder eller køn, sagde han. Der findes ikke mange tidligere domme om blufærdighedskrænkelser på tryk, men forsvarer og anklager henviste til en sag fra 2013, hvor en skolelærer var idømt 14 dages betinget fængsel for tilsvarende seksuelle sms’er til en elev og dertil et tantekys.
Annonce

Bærer selv risikoen

Retten nåede frem til, at den 63-årige Videbæk-bo skulle idømmes fængsel i ti dage – og det ubetinget.
- Der er i vores vurdering ikke tvivl om, at det er den tiltalte, der igen-igen sender beskeder til de to piger. I anden omgang gør han det endda fra to numre. Hvem skal bære risikoen for, at nogen misbruger ens telefon? Den bærer man selv. Hvis den tiltalte mener, at nogen havde misbrugt hans telefon, kunne han møde op i retten og afgive forklaring, men det har han ikke gjort. Derfor er der ikke grundlag for en betinget dom, sagde dommer Steen Friis Nielsen.
Det talte også for en ubetinget fængselsstraf, at den 63-årige tidligere var straffet for samme forbrydelse – uden at det fremgik af retsmødet hvornår og under hvilke omstændigheder.
Forsvarer Jakob Fastrup udbad sig betænkningstid om, hvorvidt dommen skal ankes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce