Folkeskibet er lejrskole for voksne

Søvn er der ikke meget af for Carsten Skov, der konstant har gang i en eller anden opgave for Folkeskibet. Foto: Julie Vesterby

Folkeskibet er lejrskole for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Skov er i fuld sving som alt-mulig-mand på Folkeskibet.

»Så har jeg lavet agurkesalat og serviceret et par pensionister.«

Med de ord bliver interviewet afbrudt. Paulo Nielsen, der er med i bestyrelsen for foreningen Folkeskibet, slår sig ned ved siden af Carsten Skov, der lige har haft 10 minutter til en snak om. For hvordan går det egentlig ombord på Folkeskibet, der ankom til Folkemødet i Allinge onsdag aften?

Carsten Skov er formand for foreningen, men det er mest titlen på papiret. I realiteten er han Folkeskibets alt-mulig-mand, der konstant har gang i et eller andet praktisk.

Ude på dækket er den første debat netop gået i gang. Folk har sat sig på kajen for at opleve et live talkshow om infrastruktur, og Carsten Skov kan for en stund sætte sig ned i dækshuset.

»Det er en meget alsidig rolle, jeg har,« siger han med et træt smil.

»Men det er en lettelse at være her. Og det er lækkert at mærke den opbakning, der er. Alle er glade og hjælper til. Det er en lejrskole for voksne, hvor samarbejdet er i fokus.«

Folkeskibet er i det hele taget en sammensat størrelse. Det er på en gang et hotel, en restaurant, et tag-selv-bord, en debatscene og en butik. Det stiller store krav til logistikken.

»Det gik op for mig her til formiddag, at vi har brugt enormt meget tid på at forberede hele set-uppet og få styr på at få Folkeskibet afsted. Nu, hvor vi er her, skal vi jo også have alle de gode vestjyske varer solgt,« siger Carsten Skov, der måtte have gang i pap og tusch for at få lavet et improviseret prisskilt.

Der er 39 vestjyske leverandører, der har meldt sig som sponsorer, og en kæmpe køletrailer fyldt med varer er en del af togtet. Fællesskabet omkring Folkeskibet har allerede fået flere af leverandørerne til at finde sammen om nye produkter.

»Ombord på skibet er folk gode til at arbejde sammen. Jeg håber, at vi kan også kan bruge det derhjemme,« siger Carsten Skov.

Og så må han haste videre til næste tjans...

Folkeskibet er lejrskole for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce