Annonce
Ringkøbing

Se billederne: 62 meter lang gave på plads: Vestas giver Naturkraft verdens første klappevinge

Et stk. svævende gave. Møllevingen fra Vestas er 62 meter lang og blev i løbet af torsdag spændt forsvarligt fast, så den bliver, hvor den er i blæsevejr.Foto: Johan Gadegaard
En vindmøllevinge blev torsdag bugseret på plads ved parkeringsarealet på Naturkraft. Møllen ligger ned og skal byde gæsterne velkommen.
Annonce

Ringkøbing: Drømmer man om at røre ved en vaskeægte vindmøllevinge, så er muligheden der nu.

Tordag fik oplevelsesparken Naturkraft nemlig en 62 meter lang gave leveret. Den spritnye vindmøllevinge kunne have snurret på en af Vestas' V126-møller. Men fremover skal den fungere som klappevinge for de 280.000 gæster,som ventes at indløse billet til Naturkraft hvert eneste år.

- Vi praler med, at det er verdens første klappevinge. Man kan simpelthen komme helt tæt på og få en fornemmelse af, hvor stor den er, fortæller Naturkraft-direktør Peter Sand, der ikke tøver med at kalde gaven for et kunstværk.

- Vingen er land-art, og vi er meget glade for den, siger han.

Det har gennem lang tid været et ønske, at den lokale vindmøllegigant kunne sætte et aftryk på den kommende turistattraktion, som jo netop har naturens kræfter som omdrejningspunkt.

Tidligt i planlægningen blev det sågar foreslået af en politiker, som i øvrigt ikke var begejstret for flere møller på land, at der skulle sættes en vindmølle op som udsigtstårn. Det blev dog aldrig en del af den officielle planlægning.

Men til virkelighed blev ideen om en møllevinge, som gæsterne kan røre ved. Der er blevet kælet ekstra for vindmøllevingen.

Blandt andet er den blevet malet indvendig i den ende, hvor gæsterne kan få liv til at kigge ind.

Og så er der specialfremstillet et stativ, så den lange slanke vinge ikke flyver væk i en storm.

- Sikkerhed er helt afgørende for Vestas. Der er tænkt på det hele, og vingen bliver holdt fast, så den bliver, hvor den er, fortæller indholdsansvarlig Mette Hindkær fra Naturkraft.

Det var ikke en helt let opgave for de garvede Vestas-folk at få vingen på plads. Godt nok er de vant til at jonglere med vindmøllevinger i luften med kraner. Men det var noget helt nyt, at lægge den ned.

Missionen gik dog godt, og fremover kan gæster, der parkerer i den fjerneste ende af p-pladsen, gå under og hen til vingen - der selvfølgelig peger mod en park af Vestasmøller, der står overfor Naturkraft.

Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce