Annonce
Ringkøbing Håndbold

62.000 kroner i underskud i Ringkøbing Håndbold A/S i sæson med nedrykning til 1. division

Sidste sæson endte med nedrykning og underskud for Ringkøbing Håndbold A/S. Nu er det planen, at Marie-Louise Sundgaard her sammen med resten af truppen skal sikre en hurtig tilbagevenden til ligaen. Foto: Jørgen Kirk
62.000 kroner. Det var det underskud, selskabet Ringkøbing Håndbold A/S kom ud med i regnskabet for sæsonen 2018/19, som endte med et sportsligt skuffende resultat med nedrykning til 1. division.

Ringkøbing: Ringkøbing Håndbold sluttede sæsonen 2018/2019 med et mindre underskud på omkring 62.000 kroner. Det viser det regnskab, Ringkøbing Håndbold A/S netop har offentliggjort.

Der har i regnskabsåret været en mindre nedgang i omsætningen på sponsorater, men til gengæld har der været en fremgang i andre indtægtsgivende aktiviteter. Omsætningsniveauet er det samme som forrige regnskabsår. Ringkøbing Håndbold forventer et økonomisk lignende aktivitetsniveau i det kommende år, hvor man regner med et positivt driftsresultat.

- Klubbens sponsorer er det væsentligste fundament for selskabet, og selskabet vil prioritere imødekommelsen af sponsorernes interesser højt, fortæller Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl.

På grund af det høje skadesniveau i truppen og udskiftning på trænerposten undervejs i sæsonen blev personaleomkostningerne større end budgetteret. Herudover måtte selskabet konstatere en noget lavere sygedagpengerefusion end forventet. Tilsammen udgør disse forhold den primære årsag til det mindre underskud i regnskabsåret. Sportsligt må sæsonen betegnes som både meget hård og meget skuffende. Den primære målsætning før sæsonen var ellers en fremgang i tabellen og dermed at undgå risikoen for den direkte nedrykning. Sæsonen startede godt med en sejr over Ajax København, men derfra blev det en sæson fyldt med uheld, sygdom og mange skader. Da placeringerne skulle afgøres i en nervepirrende slutning på sæsonen, var holdet hverken i tilstrækkelig mental eller fysisk form til at undgå den direkte nedrykning. I den nye sæson spiller Ringkøbing Håndbold i 1. division. Klubben har brugt den lange pause til at få sammensat et hold, som har kompetencerne til at blive et tophold. Ingen må derfor være i tvivl målsætningen; at Ringkøbing Håndbold vil tilbage til dameligaen hurtigst muligt.

Selskabet har fastholdt organisationen med en fuldtidsansat medarbejder på kontoret. Herudover bidrager bestyrelsen fortsat med at løse såvel operationelle som strategiske opgaver. Driften af virksomheden er således stadig bygget på frivillighed og tilpasses den aktuelle økonomiske situation.

Sportsligt er Jesper Holmris ansat som fuldtids cheftræner på en toårig aftale, og Nicolas Høstrup er ansat som assistenttræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce