Skjern

600 gæster fejrede Faster Andelskasse

Formand Poul Fomsgaard holdt festtale for andelskassen. Privatfoto

FASTER-ASTRUP: Godt 600 mennesker deltog over dagen i fejringen af Faster Andelskasse, der lørdag markerede sit 100 års jubilæum. Det foregik ved Aktivitetshuset, og festlighederne forløb fra klokken 15 til klokken 23.30, hvor det hele blev rundet af med festfyrværkeri.

Det blev en enestående dag for de fremmødte, hvor glæde og smil var i højsædet. De fremmødte blev da også godt underholdt hele dagen med både gode festtaler, bugtaler og masser af dejlig musik.

Den officielle festtale blev givet af viceborgmester Kristian Andersen, og han fortalte om den nærhed som han oplever netop i Faster Andelskasse og berørte emnet hvor vigtig opbakningen er til netop et lokalt og stærkt lille pengeinstitut, men også at det er en forpligtelse, som går den anden vej for Faster Andelskasse via den kendte støtte, som er til hele lokalområdet fra netop Faster Andelskasse.

Formand for Faster Andelskasse Poul Fomsgaard takkede de mange deltagere, men ikke mindst alle de mange kunder, som i dagligdagen bakker Faster op på bedste vis.

Direktør Jan Kirkensgaard fortalte et lille eventyr af HC Andersen omkring Boghveden. En fint lille eventyr, hvor moralen blandt andet er at hovmod ofte fører til fald – og at det netop var tilpas forsigtighed og evnen til at sige til og fra de rigtige steder, som havde ført Faster gennem de første 100 år, og at dette fortsat ville gælde de kommende 100 år.

Der var flere familier tilstede, hvis slægt har været kunder siden Faster Andelskasses opstart og fortsat bakker godt op omkring Faster Andelskasse og lokalområdet, hvilket må siges at være et sjældent syn i disse tider.

Beslutningen og underskriften om skabelse af en selvstændig stærk andelskasse for Faster Sogn skete den 28. maj 1919 og første åbningsdag var den 15. juli 1919. Der vil være en mindre markering af 1. åbningsdag i Faster Andelskasse den 15. juli.

Til jubilæet var der et stort kagebord i teltet. Privatfoto: Keld Vinther
0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Tophistorier

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen