Skjern

600 gæster fejrede Faster Andelskasse

Formand Poul Fomsgaard holdt festtale for andelskassen. Privatfoto

FASTER-ASTRUP: Godt 600 mennesker deltog over dagen i fejringen af Faster Andelskasse, der lørdag markerede sit 100 års jubilæum. Det foregik ved Aktivitetshuset, og festlighederne forløb fra klokken 15 til klokken 23.30, hvor det hele blev rundet af med festfyrværkeri.

Det blev en enestående dag for de fremmødte, hvor glæde og smil var i højsædet. De fremmødte blev da også godt underholdt hele dagen med både gode festtaler, bugtaler og masser af dejlig musik.

Den officielle festtale blev givet af viceborgmester Kristian Andersen, og han fortalte om den nærhed som han oplever netop i Faster Andelskasse og berørte emnet hvor vigtig opbakningen er til netop et lokalt og stærkt lille pengeinstitut, men også at det er en forpligtelse, som går den anden vej for Faster Andelskasse via den kendte støtte, som er til hele lokalområdet fra netop Faster Andelskasse.

Formand for Faster Andelskasse Poul Fomsgaard takkede de mange deltagere, men ikke mindst alle de mange kunder, som i dagligdagen bakker Faster op på bedste vis.

Direktør Jan Kirkensgaard fortalte et lille eventyr af HC Andersen omkring Boghveden. En fint lille eventyr, hvor moralen blandt andet er at hovmod ofte fører til fald – og at det netop var tilpas forsigtighed og evnen til at sige til og fra de rigtige steder, som havde ført Faster gennem de første 100 år, og at dette fortsat ville gælde de kommende 100 år.

Der var flere familier tilstede, hvis slægt har været kunder siden Faster Andelskasses opstart og fortsat bakker godt op omkring Faster Andelskasse og lokalområdet, hvilket må siges at være et sjældent syn i disse tider.

Beslutningen og underskriften om skabelse af en selvstændig stærk andelskasse for Faster Sogn skete den 28. maj 1919 og første åbningsdag var den 15. juli 1919. Der vil være en mindre markering af 1. åbningsdag i Faster Andelskasse den 15. juli.

Til jubilæet var der et stort kagebord i teltet. Privatfoto: Keld Vinther
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce