x
Annonce
Erhverv

60 virksomheder står klar med job i Skive

Morten Nielsen glæder sig til at lokke med fast arbejde i Skive og omegn. Pendlere og tilflyttere er også meget velkommen, når Skive Jobfestival afvikles 1. maj. Foto: Thomas Maxe
For andet år i træk afvikler Code of Care Skive og Jobcentret en jobfestival. Sidste år deltog over 1000 mennesker, og CV’erne gik som varmt brød.

SKIVE: 1. maj er arbejdernes internationale kampdag. Findes der mon en bedre måde at fejre dagen på end at skabe nye job?

Det er præcis, hvad der sker 1. maj på Skive Jobfestival, hvor virksomheder på jagt efter arbejdskraft møder jobsøgere.

Det er Code of Care Skive, der i samarbejde med Skive Kommunes jobcenter står bag Jobfestivalen, som for andet år i træk afvikles med festlig markedsstemning på Posthustorvet i Skive.

Morten Nielsen, der er virksomhedskonsulent hos Jobcenter Skive, har høje forventninger.

- Da vi planlagde den første jobfestival, sagde jeg, at jeg troede på 500 gæster. ”Arh, er det ikke lidt voldsomt?” lød det, men der kom altså over 1000 besøgende. De deltagende virksomheder kom med tilbud om 163 job; kommunen tilbød 80 sommerferiejob i hjemmeplejen, og fra jobcentret havde vi selv indsamlet yderligere 76 jobtilbud fra virksomheder, som ikke kunne deltage på dagen, fortæller han.

Annonce

Personligt møde er lettere

I år er der ikke 40, men hele 60 stande til virksomheder, så der skulle være gode chancer for et godt match.

- Der bliver nok ikke skrevet under på ansættelseskontrakter på selve dagen, men der bliver aftalt mange jobsamtaler, og det er i det hele taget en rigtig god måde at mødes og se hinanden i øjnene. For virksomhederne er det meget vigtigt at finde en medarbejder, der er motiveret, og som passer ind socialt på arbejdspladsen; det er faktisk ofte vigtigere end de faglige kvalifikationer, som man kan supplere senere. Derfor er det godt at møde hinanden på en uformel måde, for man kan ikke altid læse ud af en skriftlig ansøgning, om man passer godt sammen, forklarer Morten Nielsen og tilføjer:

- Det er også en god mulighed for jobsøgende for at udfordre virksomhederne og gå ind i en dialog om jobbet. Et stillingsopslag er jo et ønske om at finde den ideelle til jobbet, men det er sjældent, at man finder nogen, som passer helt nøjagtigt på alle punkter på én gang. På jobfestivalen kan man møde en spændende arbejdsgiver og fortælle, at ”jeg synes, I lyder som en spændende arbejdsplads. Jeg kan dét og dét, og resten af det, der står i opslaget, vil jeg gerne lære”, eller også kan man være med til at forme jobbet og jobbeskrivelsen, fordi man måske kan noget andet, som har værdi for virksomheden.

Feedback fra sidste års deltagere viser, at mindst 30 ansættelser var en direkte konsekvens af jobfestivalen, og derudover fik mange virksomheder CV’er med hjem, så de kunne kontakte ansøgere senere.

En af tilbagemeldingerne kom fra Kastrup Vinduet, som er en af de aktive virksomheder i Code of Care Skive. Virksomheden, der har produktion i Holstebro og Skive, fandt syv nye medarbejdere på sidste års jobfestival i Skive.

Nye borgere er velkomne

Virksomhederne på Skive Jobfestival tilbyder primært arbejde inden for Skives kommunegrænse, men ansøgere fra både Skive og alle andre kommuner er hjerteligt velkommen.

- Sidste år kom der en bus med højtuddannede fra Aarhus. I år kommer de fra både Aarhus, Aalborg og Herning. Men uanset uddannelsesbaggrund er man meget velkommen som jobsøgende, også selv om man bor uden for pendlerafstand. Vi vil jo gerne have, at folk flytter her til Skive, så de muligheder fortæller vi også meget gerne om, siger Morten Nielsen.

Det detaljerede program for jobfestivalen bliver offentliggjort i løbet af foråret på www.skivejobfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce