Annonce
Hvide Sande

60 meter højt: Et monster af et fartøj har lagt til kaj i Hvide Sande

Et såkaldt jack up-fartøj er netop ankommet til havnen i Hvide Sande. Det store skib, der hedder Jill, skal i arbejde i forbindelse med forundersøgelser til den store havvindmøllepark Thor. Foto: Johan Gadegaard
Et monstrøst fartøj er lige nu ved at blive klargjort på havnen i Hvide Sande - forude venter undersøgelser i forbindelse med opførelse af havvindmølleparken Thor.
Annonce

Hvide Sande: Det er et særpræget syn, der for tiden tårner sig op på havnen i Hvide Sande. Her har det norske selskab Fred. Olsen Windcarrier lagt til kaj med et såkaldt jack up-skib, der er 60 meter højt og 40 meter langt.

Det gode skib, der er navngivet Jill, er ved at blive gjort klar, så det tunge isenkram og besætningen kan stævne ud for at arbejde med geotekniske forundersøgelser i området, hvor havvindmølleparken Thor skal opføres.

Vindmølleparken kommer til at ligge i Nordsøen nordvest for Hvide Sande - minimum 20 kilometer fra kysten. Navnet Thor er inspireret af Thorsminde, der ligger lige i nabolaget.

De geotekniske og geologiske data, som Jill indsamler fra undergrunden, skal danne grundlag for udviklerne bag parken til at vurdere jordforholdene for projektet, der omfatter omkring 70 møller.

Med kort sejlafstand til samtlige nuværende og fremtidige vindmølleparker på havet er havnen i Hvide Sande en yderst oplagt lokation i forbindelse med servicering og eftersyn af de store parker. Det gælder også de kommende, store projekter med Horns Rev 3, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.

For medarbejdere, der i længere eller kortere tid har brug for ophold på land, er der mange overnatningsmuligheder på hotel, motel eller i sommerhuse i kort afstand fra havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce