Annonce
Indland

60 hotelgæster ramt af roskildesyge i Ringkøbing

Normalt bliver man syg mellem 20 og 36 timer efter smitten. (Arkivfoto)

Fødevarestyrelsen forsøger at finde smittekilden efter et stort udbrud af roskildesyge på hotel.

Et ophold på Hotel Ringkjøbing har i weekenden sendt mindst 60 gæster under dynen med norovirus, også kendt som roskildesyge.

Én person måtte indlægges. Fødevarestyrelsen forsøger nu at finde smittekilden.

Beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove siger til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at alt tyder på roskildesyge, og at man undersøger, hvor det stammer fra.

- Den første blev syg allerede lørdag, og det kan tyde på, at vedkommende har spist noget fredag aften og så er blevet syg.

- Vi ser ofte norovirus optræde ved buffeter, hvor folk kan gå rundt og røre ved bestikket til fødevarerne, siger han.

Roskildesygen kan være begyndt ved smitte fra person til person.

- Norovirus udmærker sig ved at smitte meget voldsomt. Det betyder, at nogen kan have været syge i forvejen og så have smittet andre.

- Det står dog klart, at ingen ansatte i køkkenet eller restauranten var syge, siger Nikolas Hove til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Hotellets daglige leder, Charlotte Christiansen, registrerede de syge gæster og lukkede søndag køkkenet ned.

Hele hotellet inklusiv køkkenet er nu rengjort grundigt, fortæller hun til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

To medarbejdere fra Fødevarestyrelsen har gennemgået hotellet. Beredskabschef Nikolas Hove håber, at man kan få en prøve fra nogle af de ramte personer, så det bliver lettere at finde smittekilden.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern melder, at Fødevarestyrelsen forventer at være nærmere et svar sidst på ugen.

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce