Annonce
Indland

60 hotelgæster ramt af roskildesyge i Ringkøbing

Normalt bliver man syg mellem 20 og 36 timer efter smitten. (Arkivfoto)

Fødevarestyrelsen forsøger at finde smittekilden efter et stort udbrud af roskildesyge på hotel.

Et ophold på Hotel Ringkjøbing har i weekenden sendt mindst 60 gæster under dynen med norovirus, også kendt som roskildesyge.

Én person måtte indlægges. Fødevarestyrelsen forsøger nu at finde smittekilden.

Beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove siger til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at alt tyder på roskildesyge, og at man undersøger, hvor det stammer fra.

- Den første blev syg allerede lørdag, og det kan tyde på, at vedkommende har spist noget fredag aften og så er blevet syg.

- Vi ser ofte norovirus optræde ved buffeter, hvor folk kan gå rundt og røre ved bestikket til fødevarerne, siger han.

Roskildesygen kan være begyndt ved smitte fra person til person.

- Norovirus udmærker sig ved at smitte meget voldsomt. Det betyder, at nogen kan have været syge i forvejen og så have smittet andre.

- Det står dog klart, at ingen ansatte i køkkenet eller restauranten var syge, siger Nikolas Hove til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Hotellets daglige leder, Charlotte Christiansen, registrerede de syge gæster og lukkede søndag køkkenet ned.

Hele hotellet inklusiv køkkenet er nu rengjort grundigt, fortæller hun til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

To medarbejdere fra Fødevarestyrelsen har gennemgået hotellet. Beredskabschef Nikolas Hove håber, at man kan få en prøve fra nogle af de ramte personer, så det bliver lettere at finde smittekilden.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern melder, at Fødevarestyrelsen forventer at være nærmere et svar sidst på ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk mavepumper: Et hjertesuk fra en genbrugs-frivillig

Læserbrev: Gebyr for genbrugsbutikker, spejdere og andre frivillige organisationer med et CVR nummer eller et P – nummer. Det er utroligt, at et så lille beløb er så vigtigt for Ringkøbing-Skjern Kommune, men mest utroligt for mig er augmentationerne for gebyret. Jeg har faktisk brugt noget energi på at tale med dels genbrugspladser, genbrugsbutikker og spejdere, dels udviklingsforum og politikere om dette gebyr. Bare for at forstå gebyret har jeg, kort efter at gebyret blev vedtaget på Teknik & Miljø mødet d. 26. november 2019, kontaktet to politikere. En, som stemte for, og en, som stemte imod. Jeg har selvfølgelig ikke udtalelserne på skrift. Fra en, som stemte for: ”Der er virksomheder, som er vrede over, at vi ikke betaler gebyrerne”. ”Spejderne får nok”. ”Spejderne har jo avisindsamlingen – og det er der andre som gerne vil have”. ”Husk – du skal vælge dine kampe med omhu”. ”Jeg lovede at kæmpe imod, men nye oplysninger gjorde at jeg stemte for”.”Hvis ikke vi betaler, så er der andre, som skal betale”. Samme politiker har siden udtalt: ”I kan jo bare kun tage det, I kan sælge”. Fra en, som stemte imod: ”Har været ude for at tale med genbrugsbutikker og kan slet se, I skal betale”. ”Vil se muligheden for at få det i byrådet”. Forleden kunne jeg så i Dagbladet læse Klima-,energi,- og forsyningsminister Dan Jørgensens kommentar om, hvorfor han synes, vi skal betale. Jeg mener ikke hans svar er et minister-værdigt svar. Ministeren sammenligner gebyret til genbrugspladsen med, at vi bruger jo også strøm, el og vand, og det skal vi jo betale for. Jeg kan på ingen måder se sammenligningen. Et lille beløb i kommunens store regnskab, men en politisk mavepumper til os frivillige. Suk.

Annonce