Annonce
Hvide Sande

60 deltog i borgermøde om ’Fremtidens Hvide Sande’

Omkring 60 deltog, da Klittens Borgerforening bød på det andet borgermøde om udvikling af Hvide Sande - blandt andet Troldbjerg. - Borgerne vil gerne have, at området Troldbjerg, hallen og skolen vokser lidt mere sammen, så der er mere forbindelse mellem dem, og man kan bruge tingene sammen, siger formand for Klittens Borgerforening, Hanne Nørrum Jensen. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Klittens Borgerforening var vært ved det andet borgermøde i Hvide Sande med fokus på byens udvikling, hvor omkring 60 borgere deltog. - Vi havde nok håbet på, at der kom lidt flere, men folk var positive, lyder det fra formanden for Klittens Borgerforening.
Annonce

HVIDE SANDE: Hvordan skal fremtidens Hvide Sande se ud?

Det spørgsmål forsøgte omkring 60 deltagende borgere fra Hvide Sande at komme med bud på ved det andet borgermøde på 14 dage.

- Vi havde nok håbet på, at der kom lidt flere. Til det første borgermøde 13. november var der 130 deltagere. De havde selv været med til at udvælge nogle af fokuspunkterne, så folk vidste godt, hvad man skulle arbejde med denne gang. Men der er også mange andre ting at løbe til. Så vi er glade for dem, der mødte op. Folk gik virkelig til sagen og kom med ideer, så der var noget at arbejde videre med for dem, siger formand for Klittens Borgerforening, Hanne Nørrum Jensen og forklarer, at der var ”god spredning” på folk lige fra børnefamilier til midaldrende borgere.

Mødet lagde ud med oplæg fra arkitektfirmaet Møller & Grønborg for at pejle de deltagende borgere ind på tankerne bag projektet, der skal føre til den ’Fysiske, strategiske plan for Hvide Sande’. Bagefter tog konsulentvirksomheden Urban Goods ordet og satte folk i gang med aftenens fire workshops, forklarer Hanne Nørrum Jensen.

- Der var lavet nogle store bykort, og så kunne man rotere mellem fire stationer og fortælle om bekymringer og positive tanker; hvad man ikke måtte røre ved, og hvad der var rigtig godt, siger Hanne Nørrum Jensen.

Annonce

God stemning

Det seneste borgermøde byggede videre på de forslag, der kom på bordet ved borgermødet 13. november. Her kom blandt andet ønsker om at etablere aktivitets- og legeområder for børn og unge, flere leje- og ældreboliger.

- Borgerne vil gerne have, at området Troldbjerg, hallen og skolen vokser lidt mere sammen, så der er mere forbindelse mellem dem, og man kan bruge tingene sammen. Troldbjerg trænger til noget renovering, og så er det fantastisk, at man kan tænke det ind i en helhedsplan. Skolen står også overfor forandringer, og hallen har også planer. Så det er en win-win situation, at det hele popper op nu, lyder det begejstret fra Helle Nørrum Jensen og fortæller, at der også var fokus på Fiskeriets Hus, lystfiskercentret og auktionshallen.

På forhånd havde arkitektfirmaet bag været bekymret for, hvilke konfrontationer man ville blive mødt med, men dem har der faktisk ikke været nogen af, lyder det.

- Folk var utroligt positive. Der er ingen løftede pegefingre, og der var en positiv stemning hele vejen igennem mødet, siger hun.

Næste trin i processen bliver, at styregruppen bag, som består af 10-12 folk fra arkitektfirmaet Møller & Grønborg, kommunen, Hvide Sande Havn, turistorganisationer og forretningslivet i Hvide Sande, skal mødes på mandag. Næste borgermøde er 4. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce