Annonce
Ringkøbing-Skjern

6 x 20.000 kroner på højkant: De gjæwe vestjyder erstattes af ny frivilligpris

Hvem skal være Årets forening 2021? Foto: Ringkjøbing Landbobank
Ny pris med en samlet præmiesum på 120.000 kroner vil hylde de frivillige foreninger i Vestjylland.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når de frivillige kræfter i Vestjylland til foråret skal hyldes, bliver det samtidig et farvel til de gjæwe vestjyder.

I stedet vil Ringkjøbing Landbobank og Dagbladet Ringkøbing-Skjern hylde Årets Forening i lokalområderne.

Prisen En Gjæw Vestjyde er blevet uddelt ved bankens generalforsamling årligt siden Landbobankens 100-årsjubilæum i 1986. Prisen hyldede vestjyder, der udførte et stykke ulønnet arbejde til gavn for andre eller deres forening eller havde gjort en indsats for at gøre deres by eller egn kendt.

Nu er prisen omformet, så den rammer de lokale foreninger og hylder det gode sammenhold i lokalforeninger. Prisen har en samlet pengepræmie på 120.000 kroner; 20.000 kroner hver til Årets Forening i de seks områder, hvor også En Gjæw Vestjyde blev uddelt - Hvide Sande, Ulfborg, Spjald/Videbæk, Skjern, Tarm og Ringkøbing.

Annonce

Alle kan indstille

- Lokalforeninger har en rigtig stor betydning for mange vestjyders hverdag, og det vil vi som lokalbank gerne bakke op om. Derfor støtter banken også hvert år cirka 1.400 foreninger, hvor vi i år også uddeler prisen som Årets Forening. På den måde kan vi nemlig endnu en gang sætte fokus på det gode, værdifulde og ofte frivillige foreningsarbejde, som foregår rundt i vores markedsområde, fortæller markedschef Klaus Gamst fra Ringkjøbing Landbobank

Landbobanken har tidligere uddelt prisen Årets Forening i Tarm-området, hvor Tarm Tennisklub sidste år vandt for at gøre en stor indsats for sine medlemmer og dermed sikre en stor fremgang i medlemstallet.


Lokalforeninger har en rigtig stor betydning for mange vestjyders hverdag, og det vil vi som lokalbank gerne bakke op om.

Klaus Gamst, markedschef i Landbobanken


Alle har mulighed for at indstille en forening, der har hjemme i et af de seks lokalområder. Indstillingen sker på www.aaretsforening.dk og løber frem til 22. februar 2021 klokken 12.00.

De 20 foreninger, som får flest stemmer, samt yderligere 20 andre foreninger udvalgt blandt alle indstillinger går videre til dommerkomiteen, der er Foreningssamvirket i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vinderne vil blive hyldet ved en ceremoni i foråret  - i den virkelige verden eller online alt efter hvad coronarestriktionerne tillader til den tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce