Annonce
Ringkøbing

6. december-nissen: - Jeg har fået at vide, at hvis mit nuværende job ikke er noget, så kunne jeg altid blive stand-up komiker

Hvem kan denne nisse være? Foto: Jørgen Kirk
- Det er vigtigt, at jeg er omstillingsparat og kan have mange bolde i luften, for det er et meget alsidigt job, jeg har, siger Dagens Nisse. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.

Brødtekst

Annonce
Lei Iben Raunow Andersen. Foto: Jørgen Kirk

Hvor bor du?

Tæt ved fjorden i Ringkøbing.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Blå døre, allétræer, en let trafikeret vej og en mindre trafikeret vej, flagstænger og velholdt have.

Hvad arbejder du med?

En af mine vigtigste opgaver er at samarbejde med mennesker. Det er et must i min funktion. Derudover er det også vigtigt, at jeg er omstillingsparat og kan have mange bolde i luften, for det er et meget alsidigt job, jeg har, hvor det kan gå fra den ene yderlighed til den anden.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Det ved jeg ikke; jeg arbejder, til jeg er færdig.

Hvad spiser du juleaften?

Alt afhængig af hvor jeg er, så er det enten and eller kalkun.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Sol, sommer, kærlighed, familie (nogle gange), gode venner, når jeg når mine mål, og alt går op i en højere enhed, og når tingene lykkes - og helst med succes.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Nogle ville sige rablende sindssyg på den gode måde. Andre ville sige, at jeg er sådan en, der kan sprede glæde og godt humør, og jeg tænker også, at jeg ville få prædikater som finurlig, effektiv, sjov. Jeg har også fået at vide, at hvis mit nuværende job ikke er noget, så kunne jeg altid blive stand-up komiker.

Hvad ved folk ikke om dig?

Jeg har været med i børneradio på P3, da jeg var barn. Det var, da Michael Wikke og Steen Rasmussen havde et program tilbage i 80’erne - også kendt som "Sonny Souffle chok show", hvor de var brødrene Bisp - det var nu ikke dét program, for det var jo et tv-program; Programmet hed vist ”Pas på varerne, Arne”. Jeg hørte det i radioen og fik min lillebror til at ringe ind til programmet, og de blev så duperet over, at han ringede ind, fordi han var den yngste lytter, de havde, og derfor ville de lave et interview med os, så de kom hjem til os og optog et program med os.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

Jeg glæder mig til 0606-2020, jeg har noget med tal og synes, det er en pæn dato, og så kan jeg gå og glæde mig til sådan noget. Derudover glæder jeg mig til et år, hvor der vil ske en masse nyt i forhold til mit arbejde, som jeg selv er med til at påvirke.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce