Annonce
Skjern

53-årig kvinde får bøde for fejlslagen overhaling

Den 53-årige kvinde fik en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. Foto: Mads Dalegaard
To vidner var enige om. hvad der skete, da en overhaling gik galt.
Annonce

STAUNING: Flere bilister blev for nyligt spurgt i retten om, hvad der skete på Stauningvej ved Stauning Whisky 20. marts i år, hvor en overhaling endte med i et færdselsuheld. De var dog ikke helt enige om, hvad der var foregået. Den tiltalte i sagen, en 53-årig kvinde fra lokalområdet, var ved middagstid på vej til læge og skulle overhale tre biler. Hun havde sat farten ned, forklarede hun, for at sikre sig, at de holdt stille. Men da hun var ud for den midterste bil to, svingede den forreste bil, der blev ført af en tysker, pludseligt skråt over vejen til venstre. Sammenstødet var uundgåeligt, men dog ikke værre end at kvindens airbag end ikke blev udløst, fortalte hun.

En kvinde, der var i en af de to andre biler, fortalte dog, at den tyske bilist havde sat farten ned og blinkede til venstre, hvilket tyskeren ligeledes bekræftede. Han havde desuden orienteret sig grundigt i bak- og sidespejle, men så alligevel ikke den 53-årige kvinde bag ved.

Annonce

Forsikring betaler

Den 53-årige kvinde oplyste, at den tyske mands forsikringsselskab havde påtaget sig at betale for skaderne på bilerne og derfor havde erkendt tyskerens ansvar i sagen. Men det var den tyske mand ikke vidende om.

Med to troværdige og enslydende vidneforklaringer og uanset resultatet af forsikringssagen kunne retten dog ikke komme til et andet resultat, end at den 53-årige kvinde ikke havde udvist agtpågivenhed, som færdselsloven kræver. Derfor skal hun betale en bøde på 2500 kroner, ligesom hun får en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Kvinden skal også betale sagsomkostningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce