Annonce
Ringkøbing

50 tons gas-monster vækker opsigt: Politikere vil mødes med vestjyske vognmænd for at høre om grønne lastbiler

Vognmand Poul Jørgensen og HV-transport er på vej ind i gas-alderen. Men det offentliges politik på området kunne godt være lidt mere smart indrettet, mener han. Pressefoto.
Poul Jørgensen, Rasmus Jørgensen og Jan Sinkjær, mændene bag HV-transport med base i Herning supplerer fra i sommer deres vognpark på 25 lastbiler med Danmarks første 50 tons lastbil, der kører på biogas. Det har vakt politisk opsigt.

RINGKØBING-SKJERN: Det har mildest talt vakt opsigt og interesse, at vestjyske HV-transport, der drives af Poul Jørgensen, Rasmus Jørgensen og Jan Sinkjær, har købt Danmarks første 50 tons lastbil, der kører på biogas.

Så meget, at HV-transport i samarbejde med Biogas Danmark nu har inviteret til dialogmøde med politikere og presse i Herning om grøn omstilling af transportbranchen.

- Formålet er, at andre politiske aktører og pressen kan stille spørgsmål til politikerne om deres visioner for udbredelsen af den grønne omstilling i Midt- og Vestjylland; herunder, hvordan de vil understøtte omstillingen inden for den tunge transport, siger Simon Haubjerg Jørgensen fra det vestjyske transportfirma, der har rødder i Hover.

Annonce

Flere folketingspolitikere har meldt deres deltagelse: Dennis Flydtkær (DF), Mads Fuglede (V) og Karin Gaardsted (S). Muligvis kommer også Signe Munck (SF).

Et par lokale politikere dukker også op - nemlig Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) og byrådsmedlem Lennart Qvist (K).


Tilskuddet gør det mere interessant at køre på biogas. Men det virker ikke gennemtænkt, at man skal straffes af staten for at vælge dieselen fra og klimaet til.

Poul Jørgensen, vognmand.


Desuden kommer en række aktører inden for biogas- og transportbranchen.

Lastbil præsenteres

De tre vognmænd begynder mødet med, at deres nye lastbil - en Scania 410 HK, på købstidspunktet den største gaslastbil på markedet - præsenteres for gæsterne med snoreklip og det hele.

HV Transport har fået 60.000 kroner i støtte til købet af lastbilen og har også fået tilskud til de næste tre biogas-lastbiler.

- Tilskuddet gør det mere interessant at køre på biogas. Men det virker ikke gennemtænkt, at man skal straffes af staten for at vælge dieselen fra og klimaet til. Sænker man afgifterne på biogas i forhold til diesel, så kan vi få dækket nogle af vore meromkostninger, har Poul Jørgensen tidligere udtalt.

Det er da også hensigten, at mødet skal sætte fokus på både de praktiske og politiske muligheder for biogassen i vejgodstransporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce