Annonce
Hvide Sande

50.000 kroner på vej til Hvide Sande: Politikere giver ekstraordinært tilskud til klassisk mestermøde

Billedet her er fra sidste års udgave af Hvide Sande Masterclass, hvor koncertviolinist Andreas Siles Mellinger fra Bolivia var blandt deltagerne. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det økonomiske fundament under 2020-udgaven af Hvide Sande Masterclass bliver påvirket af den fortsatte utryghed omkring corona.
Annonce

Hvide Sande: Den fortsatte frygt for spredning af coronavirus kan tvinge arrangørerne af Hvide Sande Masterclass til at aflyse nogle af de planlagte koncerter, når klassiske toner bliver slået an i slutningen af september.

- Vi risikerer at komme i en situation, hvor vores konto kommer faretruende tæt på en saldo, der er lig nul, hedder det i et brev, der på vegne af Hvide Sande Masterclass for to måneder siden blev sendt til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Her har en ansøgning om ekstraordinær støtte netop været på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget, der er klar med en hjælpende hånd i form af et kontant tilskud på 25.000 kroner samt en underskudsgaranti på et tilsvarende beløb:

- Det har vi bevilget, da det er en fuldstændig ekstraordinær situation i år, siger udvalgets formand, Erik Viborg (V).

Annonce

Koncert på hospice

I ansøgningen til kommunen bliver det blandt andet forklaret, at flere af de allerede planlagte koncerter muligvis ikke kan gennemføres - eller i givet fald kun kan afholdes for et begrænset publikum.

Ligeledes bliver det fra Hvide Sande Masterclass pointeret, at det ikke har været muligt at lukke det hul i økonomien, der opstod, da den ordinære støtte fra kommunen blev beskåret fra 150.000 kroner i 2019 til 100.000 kroner i år.


Vi risikerer at komme i en situation, hvor vores konto kommer faretruende tæt på en saldo, der er lig nul.

Hvide Sande Masterclass


Hvide Sande Masterclass er et internationalt mestermøde for unge klassiske pianister, violinister, bratschister, cellister og kammermusikere, og der er tradition for, at deltagerne optræder ved offentlige koncerter i løbet af opholdet i Vestjylland.

I år er der i uge 39 programsat koncerter i blandt andet Fiskeriets Hus, Helligåndskirken og på Anker Fjord Hospice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce