Annonce
Skjern

50-årig mand anholdt for voldsomt hjemmerøveri ved Skjern

Arkivfoto fra 6. juli 2017, hvor politiet teknikere var i fuld gang med at undersøge huset på Øster Marupvej ved Skjern, hvor de to ældre blev overfaldet og bundet. Foto: Christian Baadsgaard

Politiets efterforskning efter det grove hjemmerøveri mod et ældre søskendepar på en ejendom ved Skjern har nu ført til et gennembrud i sagen.

Annonce

Skjern: Onsdag aften den 5. juli ved 20-tiden blev en 85-årig kvinde og hendes 72-årige bror udsat for et groft hjemmerøveri på Øster Marupvej ved Skjern.

Den ældre kvinde, der bor alene, blev opsøgt af to gerningsmænd, som først bagbandt hende og efterfølgende gennemrodede hendes hjem. Da kvindens 72-årige bror tilfældigt kom på besøg, blev han også bagbundet og tævet. Det lykkedes imidlertid den 72-årige at vriste sig fri, da hjemmerøverne havde forladt stedet. Det var også ham, der slog alarm til politiet.

Politiet bad i dagene efter hjemmerøveriet offentligheden om hjælp fra vidner, men erkendte, at det kunne blive svært, da ejendommen ligger temmelig afsides.

Nu, knap fire uge efter røveriet, er der dog sket et gennembrud i sagen.

Politiet har ved retten i Herning fået fængslet en 50-årig dansk mand i fire uger, fortæller vicepolitikommissær Poul Fink, Central Efterforskning, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Den 50-årige dansker er fra Jylland, et stykke fra ejendommen i Skjern, hvor overfaldet fandt sted. Han nægter sig skyldig, men vi har begrundet mistanke om, at han har været med til overfaldet. Fængslingen foregik ved et lukket retsmøde, fordi der mindst er endnu en gerningsmand på fri fod, siger Poul Fink.

Annonce

Særlig farligt røveri

- Vi fortsætter efterforskningen og håber, at vi snart får fat i medgerningsmanden. Men det har ikke været nogen nem efterforskning, fordi ejendommen ligger så afsides, så vi er naturligvis glade for, at vores efterforskning har ført til denne anholdelse og efterfølgende fængsling i fire uger, siger Poul Fink.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere oplysninger om sagen, og har ikke brug for hjælp fra offentligheden, men vi vil senere gå ud med en pressemeddelelse om anholdelsen, hvor vi måske vil efterlyse hjælp, siger Poul Fink.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke sige mere om, hvordan overfaldet har fundet sted, eller om den sigtede har kendt til ejendommen på forhånd.

Den 50-årige er sigtet for røveri af særlig farlig karakter. Strafferammen for røveri går op til seks års fængsel, mens den for røveri af særlig farlig karakter går op til 10 år.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

- Vi har underrettet søskendeparret og familien om anholdelsen. De var naturligvis glade, og de håber, at sagen snart bliver fuldt opklaret, siger Poul Fink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce