Annonce
Rejser

5 ting til regnvejrsdage

Vandtætte skosokker, transportvenlig paraply og regnfrakke til rygsækken er nogle af de ting, der kan gøre en våd feriedagen mere bekvem.

Skobeskyttere

De er lavet i anti-slip-silikone, vejer næsten ingenting og kan bøjes og ligge i en lomme. Coolpets skobeskyttere fås i sort, grå og lys blå og i tre størrelser, S, M og L svarende til skostørrelse 25-33, 34-39 og 40-45. Beskytterne er elastiske og helt vandtætte og kan klare at blive trukket på og af over almindelige sko op til 2000 gange.

Pris: 219 svenske kroner, p.t. på udsalg til 169 svenske kroner (cirka 152/117 danske).

Læs mere: www.coolpet.se.

Annonce

Super sammenklappelig

Den farvestrålende paraply fra Marimekko fås hvid-sort-oliven- eller pink-rød-blå-blomstret og er let at have med i håndbagagen. Den kan klappes mere sammen end de fleste taskeparaplyer. Aluminiumskaftet er fem-delt, og Mini Unikko-paraplyen er bare 17 centimeter lang, når den er i sit etui.

Pris: 350 kroner.

Læs mere: www.marimekko.com.

Synlig og vandtæt

Ikke alene lyser det op på en grå regnvejrsdag, det gør også bæreren synlig på cykel eller gåben - desuden beskytter det vandtætte overtræk rygsækken. Wowwow Citylab Berlin-overtræk passer til rygsække op til 55 x 70 centimeter. Det har justerbare elastiske bånd, som tilpasser størrelsen.

Pris: 199 kroner.

Læs mere: www.bikeandco.dk.

Sikret taske

Den lille flade skuldertaske (kan også bæres som bæltetaste) til penge, kort, pas og andre vigtige papirer fylder ikke mere, end den kan bæres inde under regnfrakke eller -slag. Tatonka Check In Shoulder Bag måler 21 x 15 x 7 centimeter, og man kan eventuelt selv imprægnere den mod regn. Tasken er RFID-sikret med en membran, som blokerer for eventuelle forsøg på elektronisk at tage oplysninger fra for eksempel kreditkort.

Pris: 259 kroner.

Læs mere: www.campz.dk.

Stor poncho

Det er den totale beskyttelse mod regn - nærmest som et vandrende vandtæt hus. Ponchoen er så stor, at der er plads til en rygsæk inde under den. Fjellduk Pro Poncho kan også laves om til en "tarp" - et enkelt lille telt. I hel størrelse måler den 160 x 230 cm, sammenpakket i komprimeringspose 12 x 25 centimeter, og den vejer 575 gram. Fås i grøn eller camouflage i fjeld- eller skovfarver.

Pris: 1199 kroner.

Læs mere: www.grejfreak.dk.

Rejser tager forbehold for prisændringer mellem research og publicering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce