x
Annonce
Sport

5 påstande til Henrik Møllgaard: Vi er guldfavorit

Henrik Møllgaard medgiver gerne, at Danmark er favorit til EM-guldet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Henrik Møllgaard vendte i 2018 hjem fra Paris SG til Aalborg. På landsholdet er hans rolle i forsvaret af stor betydning for dansk succes. Vi har bedt Møllgaard forholde sig til fem påstande.

1 Danmark er storfavorit til EM-guldet

- Jeg synes ikke, vi er storfavorit, men jeg synes, vi er favoritter. Vi er dem, der har vundet sidst, og så tror jeg, det kommer til at betyde noget, at vi skal spille langt størstedelen af turneringen i Malmø, som bliver en anden hjemmebane. I 2019 oplevede vi, hvad det gør at spille med så mange tilskuere i ryggen. Det er noget andet end at spille i Kroatien og Qatar. Skulle vi have spillet i Stockholm, havde det også været noget andet. Nu er der så mange danske tilskuere, der kommer til at holde os til ilden hele tiden.

2 Island er det værst tænkelige hold at starte mod i gruppen

- Det er det uden tvivl. Jeg tror ikke, jeg kunne finde en værre modstander på dag et, selv om der er mange andre dygtige hold. Norge og Frankrig møder også hinanden i en afgørende kamp et ved en slutrunde, men Island er virkelig en svær størrelse på en dag et, hvor de har brugt 14 dage på at forberede sig. Gudmundur (Islands landstræner Gudmundur Gudmundsson, red.) har nok brugt et halvt år. Der kommer nogle ting, vi ikke har set, og det er nogle lidt andre typer end dem, vi har mødt i nogle år. Der er heller ikke nogen, de hellere vil slå end Danmark, for vi har et specielt forhold til hinanden. Det bliver modbydeligt, men vi har også nogle ting klar, som de ikke er forberedt på, der forhåbentlig også kan ryste båden en lille smule. Island er bare en svær størrelse i en kamp, hvor vi spiller om så meget på grund af det her nye gruppespil.

3 Du er blevet en bedre spiller af at komme hjem til Danmark

- Ja, det tror jeg. Der er selvfølgelig en forskel i at træne med verdens bedste hver dag og også skulle kunne holde sig på det hold, som jeg gjorde i Paris. Det har også løftet mig at få lov at spille i begge ender, og at der er nogle store forventninger til holdet og også til, hvad jeg skal levere for, at vi når de resultater, vi gerne vil. Der var også internt nogle forventninger til, hvad jeg skulle kunne i Paris, men der var ikke nogen, der sagde, at de ikke blev fransk mester eller ikke vandt Champions League, fordi Møllgaard ikke slog til.

4 Du er én af de vigtigste spillere på landsholdet

- Jeg har fået en rolle på landsholdet, som jeg er rigtig glad for. Ligesom derhjemme er der nogle forventninger til, at jeg skal levere noget. Det passer mig fint, for så synes jeg også, jeg leverer bedst. Spillemæssigt, men også ledelsesmæssigt, passer det mig rigtig fint, at der er forventninger til mig. Det er dér, jeg præsterer bedst.

5 Aalborg bliver din sidste klub i karrieren

- Det er i hvert fald meget muligt. Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig, men jeg har ikke nogen planer om at skulle derfra igen. Så skal tingene passe sammen. Jeg ved heller ikke hvor mange år, jeg har tilbage. Realistisk set kan det være min sidste kontrakt, der udløber om halvandet år. Jeg er 35 år. Det er set før, at spillere er stoppet på den anden side af 36 år, men jeg håber, jeg har nogle år i mig endnu, og jeg synes også, mit spil berettiger til, at der er nogle år i mig endnu. Jeg føler ikke, kurven er knækket, men jeg ved heller ikke, hvordan tingene ser ud, når vi når efteråret. Hvis jeg ikke kan det, jeg gerne vil, kan det godt være, jeg får et andet syn på det, men det tror jeg ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce