x
Annonce
112

Voldsom nabostrid: 49-årig fra Troldhede anholdt for hærværk og trusler

Mandag eftermiddag blev en 49-årig borger fra Troldhede anholdt efter at have kastet en sten mod en nabos rude og efterfølgende fremsagt trusler. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Længere tids nabostridigheder kulminerede mandag eftermiddag, hvor politiet måtte anholde en beboer i Troldhede efter en anmeldelse om stenkast mod rude og efterfølgende trusler.

TROLDHEDE: Mandag eftermiddag omkring klokken 15 måtte lokalpolitiet i Ringkøbing rykke ud til en sag om nabostridigheder i Troldhede.

Ifølge politiets oplysninger havde en 49-årige mand fra byen opført sig truende overfor en nabo og kastet en sten mod ruden. Opførslen betød, at manden blev anholdt og sigtet for hærværk og trusler.

- Vi mangler af få manden afhørt, så det er ikke helt klart endnu, hvad der er foregået, og hvad der er blevet råbt og sagt, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce

Problemer har stået på længe

Ifølge øjenvidne Jette Keller fra Troldhede er der tale om den samme mand, som gennem længere tid har skabt uro i byen.

Senest har den 49-årige to gange kastet genstande gennem vinduer hos to naboer. Første gang var for ni dage siden, hvor naboen Kaj Erik Poulsen fik en flise smidt ind gennem sit vindue.

- Hvis ikke jeg havde dukket mig, så havde jeg fået den i hovedet, siger han.

Mandag eftermiddag var den så gal igen.

- Da jeg kom hjem fra arbejde, havde jeg besøg af Canal Digital. Så siger installatøren, at nu sker der noget udenfor, siger Jette Keller.

Manden på gaden var ifølge Jette Keller begyndt at råbe ad naboen, som han ville have til at lukke sit vindue. Det ville naboen imidlertid ikke.

- Så går jeg hen til vinduet og kigger. Han samler en sten op og kaster mod naboens hus. Den rammer så ikke, så han samler en sten mere op, og det giver et smæld, og så smadrer han ruden, siger Jette Keller og fortæller, at manden efterfølgende fremsatte trusler mod naboen. Trusler, som Jette Keller har optaget på sin telefon.

Kort tid efter dukkede politiet op og anholdte manden.

Både Kaj Erik Poulsen og Jette Keller håber, at anholdelsen kan være med til at give lidt ro i byen.

- Det forventer jeg fandme. Det er et mareridt det her. Jeg har boet her siden 1972, og jeg har aldrig været ude for noget lignende. Man kan ikke være nogen steder, siger Kaj Erik Poulsen.

Jette Keller er dog mindre optimistisk. Hun har talt med politiet, som ifølge hendes oplysninger snart vil løslade manden igen.

- Men vi har haft ro i nat. Det er første nat i flere måneder, hvor vi har kunnet sovet uden at skulle tænke på, hvad der ryger ind gennem vores ruder, eller hvad der ellers kan ske, siger hun.

Problemerne har været så omfattende, at man har fået kontakt til borgere i Bonnet ved Lemvig, som står i en lignende situation. Derfor har man allerede holdt ét borgermøde i Troldhede med folk fra begge byer, og torsdag går turen til Bonnet til endnu et borgermøde om problemerne.

Torsdag eftermiddag får man i Troldhede besøg af to politikere, herunder folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær til en snak om udfordringerne i Troldhede, forklarer Jette Keller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce