Hvide Sande

450 kræver erstatning for kystnære møller

Det er ingen hemmelighed, at sommerhusejere i stort tal frygter de kystnære møller langs Vestkysten, nu har 400 krævet erstatning. Arkivfoto

Energinet.dk er blevet bombarderet af krav om værditabserstatning i forbindelse med de kystnære vindmøller ud for Holmsland Klit.

Vestkysten: Taksationsmyndighederne har udsigt til en enorm opgave.

Da fristen for at søge værditabserstatning i forbindelse med de kystnære møller udløb havde ikke mindre end 450 krævet erstatning, oplyser Energinet.dk

Det store antal overrasker ikke formand for Sammenslutning af sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit og næstformand i foreningen Stop Vesterhav Syd Thue Amstrup-Jørgensen.

- Vi var godt klar over, at rigtig mange ville søge værdigtabserstatning. Mit bud er, at de tilsammen kræver et trecifret millionbeløb. Jeg har set krav om nogle få hundrede tusinde op til et tocifret millionbeløb, siger han.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor meget husejerne selv kræver i erstatning. Det bliver nemlig ikke opgjort, da det ikke får betydning for deres sag, da det er en afgørelse, som taksationsmyndighederne skal træffe ud fra en konkret vurdering.

Thue Amstrup-Jørgensen tror, at det kommer bag på taksationsmyndighederne, at så mange kræver erstatning.

- Det virker som om, de kun havde forventet de sædvanlige ti som klager i forbindelse med et landmølle-projekt. Så de får travlt. Der er helt sikkert noget, de har overset, siger han.

Faktisk er opgaven så stor, at myndighederne ifølge energinet.dk først er klar til at rykke ud til de 450 ejendomme i 2018.

Thue Amstrup-Jørgensen forventer i øvrigt, at antallet af klager vil vokse yderligere. Der har nemlig været problemer med at få registreret sin klage i energinet.dk's system. Desuden er husejere ikke blevet gjort opmærksomme på, at klagemulighederne derfor - der har været annonceret i ugeavisen Ringkøbing og Fiskeritidende - havde en længere frist.

- Der står i klagevejledningen, at det vil give en forlænget frist. Og da mange sommerhusejere ikke bor i kommunen og dermed ikke har set ugeavisen, vil der ganske givet været nogen, som ikke har været opmærksomme på, at det er nu, de skal kræve erstatning for værditab, siger Thue Amstrup-Jørgensen.

0/0
Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Hvide Sande

Opråb til politikerne: Fik nej til soppebassin på stranden - så kom de kystnære møller

112

Ejendom i Søndervig ramt af hærværk