Annonce
Hvide Sande

45.000 kroner fra kommunen: To mænd vil skabe lydkunst i klitterne

Kunstnerne Lars Bech Pilgaard (t.v.) og Johannes Björkman har tidligere arbejdet med lydinstallationer i Vestjylland, hvor de lige nu har fokus rettet mod blandt andet Hvide Sande. Arkivfoto
Kunstnerne Lars Bech Pilgaard og Johannes Björkman arbejder på at skabe lydinstallationer ude i naturen, hvor Hvide Sande er plottet ind på kortet.

Hvide Sande: 'Møderne mellem kunstnere og borgere vil inspirere begge parter i måden at anskue naturen og omgivelserne på, skabe basis for kreativ samskabelse og perspektivere emner som formidling, bæredygtighed, sanselighed og natur.'

Det er med blandt andet sådan en formulering, at kunstnerne Lars Bech Pilgaard og Johannes Björkman tirsdag har en ansøgning på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Makkerparrets mål er at modtage kontant støtte på 45.000 kroner, der skal være med til at finansiere et projekt med et samlet budget på 300.000 kroner.

I deres ansøgning forklarer Lars Bech Pilgaard og Johannes Björkman, at de i 2020 ønsker at skabe tre publikumsindragende lyd-eksperimentarier, 'der ud over at fungere som selvstændige oplevelser for de besøgende vil give os anledning til at lave research, forundersøgelser og samskabe det kunstneriske fundament for udviklingen af en række længerevarende lydinstallationer.'

Annonce

I samspil med vejret

En af de tre installationer skal i år give lyd fra sig i Hvide Sande, hvor Lars Bech Pilgaards og Johannes Björkmans 2020-erfaringer gerne skal bane vej for en interaktiv og flytbar lydinstallation, der skal sætte præg på vestkysten i tiden fra 2021 til 2024.

I deres ansøgning forklarer det kunstneriske makkerpar:

- Første værk vil blive opsat i et bynært klitområde i Hvide Sande. 10-15 diskrete højttalere opsættes i et mindre klitareal og skaber tilsammen nye, lydlige stier i det unikke terræn og danner i samspil med vejret, lyset og havets farver en enestående, sanselig oplevelse. Værket vil rammesætte den unikke natur ved Vesterhavet og skærpe gæstens opmærksomhed på detaljerne i naturen.

Det ventes, at medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget tirsdag godkender ansøgningen om kommunal støtte på 45.000 kroner til det ambitiøse projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce