Annonce
Indland

45-årig mand død i soloulykke: kørte ind i vejtræ

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En mandlig bilist har søndag eftermiddag mistet livet, efter at han af uvisse årsager kørte ind i et vejtræ.

En 45-årig mand er søndag eftermiddag afgået ved døden, efter at han kørte ind i et vejtræ. Soloulykken skete syd for Assens i Nordjylland.

Det fortæller Bruno Brix, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

- De kører ad Havndalvej mod øst, da de af ukendte årsager kommer over i den modsatte vognbane. Her kommer bilen ud i vejrabatten, og de rammer ind i et vejtræ, siger han.

Det var en person, som så ulykken, der tilkaldte politiet.

Manden er fra lokalområdet, og hans pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Foruden manden var også en kvinde i bilen. Hun fik lettere skader under ulykken, og hun er bragt til sygehuset i Randers for behandling.

Når der sker bilulykker, tilkaldes en bilinspektør for at klarlægge, hvad der var årsag til episoden. Desuden bliver der taget en prøve fra føreren, så det er muligt at se, om han var påvirket under kørslen.

Politiet planlægger at afhøre både vidnet, der ringede 1-1-2, samt den kvindelige passager om, hvad der skete op til ulykken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce