Annonce
Videbæk

44 hunde skal til optagelsesprøve på plejehjem

Plejehjemmet Bakkely i Videbæk lægger lokaler til, når 44 hunde og hundeejere skal forsøge at nå igennem nåleøjet til at blive besøgshund. Arkivfoto: Jacob Schultz

En stor flok hunde og deres ejere skal til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely. Testen skal afsløre, om hund og ejer kan optages i Trygfondens besøgshundeordning.

Annonce

Videbæk: TrygFondens besøgshunde er populære, og derfor er det igen tid til optagelsesprøver i Ringkøbing-Skjern Kommune og i resten af landet, hvor de mest egnede hunde skal findes.

Beboerne på plejecentre og andre institutioner i regionen kan derfor godt glæde sig til endnu flere firbenede frivillige, når 44 hunde og deres ejere fredag 22. november skal til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk.

TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde med over 750 hunde og deres ejere. For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.

Hundene bliver undersøgt grundigt og vurderet, da de skal være sunde, lydige og have overskud for at komme i betragtning. Der bliver derfor noget at kigge på, når besøgshundene og deres ejere møder op til session på Plejehjemmet Bakkely. Hundene er til prøve kl. 8.35 til 12 og igen fra kl. 14 til 17.30.

Til sessionerne på plejecentrene bliver hundenes fysik undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen. Hundeadfærdskonsulenterne Irene Jarnved og Iben Meyer vurderer hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver. Herefter sikrer Line Hindsgaul Alstrup og Galina Plesner fra TrygFonden, at hund og ejer er egnede og klar til at komme på besøg. Erfaringer viser, at mellem 60 og 70 procent af de hunde, der kommer til session, bliver godkendt.

Annonce

Rolig og sund hund

- En TrygFonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner i en pressemeddelelse.

Består hund og ejer alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som plejecentre og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce