Annonce
Videbæk

44 hunde skal til optagelsesprøve på plejehjem

Plejehjemmet Bakkely i Videbæk lægger lokaler til, når 44 hunde og hundeejere skal forsøge at nå igennem nåleøjet til at blive besøgshund. Arkivfoto: Jacob Schultz

En stor flok hunde og deres ejere skal til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely. Testen skal afsløre, om hund og ejer kan optages i Trygfondens besøgshundeordning.

Videbæk: TrygFondens besøgshunde er populære, og derfor er det igen tid til optagelsesprøver i Ringkøbing-Skjern Kommune og i resten af landet, hvor de mest egnede hunde skal findes.

Beboerne på plejecentre og andre institutioner i regionen kan derfor godt glæde sig til endnu flere firbenede frivillige, når 44 hunde og deres ejere fredag 22. november skal til optagelsesprøve på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk.

TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde med over 750 hunde og deres ejere. For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.

Hundene bliver undersøgt grundigt og vurderet, da de skal være sunde, lydige og have overskud for at komme i betragtning. Der bliver derfor noget at kigge på, når besøgshundene og deres ejere møder op til session på Plejehjemmet Bakkely. Hundene er til prøve kl. 8.35 til 12 og igen fra kl. 14 til 17.30.

Til sessionerne på plejecentrene bliver hundenes fysik undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen. Hundeadfærdskonsulenterne Irene Jarnved og Iben Meyer vurderer hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver. Herefter sikrer Line Hindsgaul Alstrup og Galina Plesner fra TrygFonden, at hund og ejer er egnede og klar til at komme på besøg. Erfaringer viser, at mellem 60 og 70 procent af de hunde, der kommer til session, bliver godkendt.

Annonce

Rolig og sund hund

- En TrygFonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner i en pressemeddelelse.

Består hund og ejer alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som plejecentre og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Grib bolden til håndboldens dag

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Annonce