Annonce
Erhverv

43 millioner til vestjyske landmænd: Nyt godt år for Vestjyllands Andel

Der var gang i Vestjyllands Andel det forløbne år. Resultatet var trods den dårlige høst kun få millioner kroner lavere end i 2017/2018. Foto VA.
Vestjyllands Andel præsterede i det forløbne år endnu et flot resultat trods sidste års tørke. Driftsresultatet er kun marginalt lavere end rekordresultatet sidste år.
Annonce

RINGKØBING: De vestjyske landmænd, der er andelshavere hos Vestjyllands Andel, kan se frem til en skøn julegave i utide: Bestyrelsen for det store grovvareselskab foreslår på den kommende generalforsamling den 2. oktober at udlodde 43 millioner kroner i overskud til medlemmerne.

Beslutningen kommer i forlængelse af, at Vestjyllands Andel endnu engang har præsteret, hvad bestyrelsesformand Leif Haubjerg kalder "et tilfredsstillende regnskab".

Driftsresultatet før skat blev på 88,2 millioner kroner mod 94 millioner sidste år; i 2018 blev der også udloddet et væsentligt større beløb til medlemmerne, nemlig 55 millioner, hvilket - om man så må sige - faldt på et meget tørt sted oven på et år, hvor den voldsomme tørke påførte landmændene store tab.

Angående tørken, så viser regnskabstallene, at Vestjyllands Andel stod godt igennem sidste års tørke. På toplinjen har virksomheden - der er Danmarks tredjestørste grovvareselskab - formået at øge omsætningen til 2,18 milliarder kroner.

Annonce

Store udfordringer

Det flotte resultat glæder selvfølgelig Leif Haubjerg.

- Efter et år med store udfordringer for landbruget omkring den meget lille høst 218 er det glædeligt, at vi i VA kommer godt ud af året. Det er tilfredsstillende og ventet, at omsætningen er steget, ligesom resultatet må betegnes som tilfredsstillende med baggrund i den mindre kornindgang, siger han.

Administrerende direktør Steen Bitsch kalder regnskabsåret for "skelsættende".

- 2018/2019 blev på mange måder skelsættende for VA. Indtægterne fra høsten 2018 påvirker regnskabet negativt med 25 millioner kroner i forhold til sidste år. Derimod er omsætningen på foder steget betydeligt, nøjagtigt som det er tilfældet for vores øvrige grovvareaktiviteter. Resultatet påvirkes ligeledes af, at VA for første gang aflægger et konsolideret koncernregnskab. Det har resulteret i en ekstraordinær indtægt fra selskaberne på cirka 20 millioner kroner, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce