Annonce
Skjern

43-årig mand sigtet for voldtægt af pige

En 43-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved retten i Herning. Arkivfoto
En 43-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag om voldtægt, der - ifølge anklagemyndigheden - er begået i Skjern og Tarm.

Skjern/Tarm: Efter et grundlovsforhør ved retten i Herning er en 43-årig mand fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger frem til 11. oktober.

Han er sigtet for at have voldtaget en pige, der i dag er 15 år.

Ifølge anklagemyndigheden er overgrebene begået på adresser i henholdsvis Skjern og Tarm.

Manden nægter sig skyldig.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og anklager Iben Bøttker er derfor sparsom med oplysninger i sagen. Hun siger dog, at den 43-årige er varetægtsfængslet på begrundet mistanke om, at han har forgrebet sig seksuelt på pigen fra før, hun var fyldt 12 år, og frem til januar 2018.

Sigtelserne omfatter også det, der går under 'andre seksuelle forhold end samleje.'

Iben Bøttker kan ikke oplyse noget om relationen mellem pigen og manden, lige som anklageren heller ikke kan komme ind på, om overgrebene er sket på mandens eller pigens bopæl.

Straffelovens paragraf 216, stk. 2 siger, at en person, der har samleje med et barn under 12 år, kan straffes med fængsel i op til 12 år.

Den 43-årige valgte at kære afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce