Annonce
Ringkøbing

423 ideer skal være med til at forme byplan for Ringkøbing

Projektleder Camilla Riser Myrvig (stående i baggrunden) håber, at masser af borgere vil møde op til byaktørmødet i ROFI-Centret den 28. juni. Foto Poul Osmundsen.

Helhedsplan for Ringkøbing har affødt masser af forslag fra borgerne; anden workshop netop holdt

Annonce

RINGKØBING: 423 ideer.

Så mange er der indtil nu kommet ind fra borgerne - eller "byaktørerne" - i forbindelse med udarbejdelsen af en helhedsplan for Ringkøbing.

Den nye byplan forventes at ligge klar til efteråret. Indtil da er der planlagt workshops, interviews og et stort byaktør-møde.

I øjeblikket er man dog i en fase, hvor ideerne skal udvikles. Der har allerede været holdt en workshop for særligt indbudte aktører, og torsdag eftermiddag og aften blev der holdt endnu ét i Huset Venture.

- Processen har kørt et stykke tid nu. I begyndelsen havde vi en hjemmeside med en ide-generator, hvor man havde mulighed for at komme med sine gode ideer til udvikling af Ringkøbing By og omegn, og vi har også haft nogle vox pop-interviews rundt omkring i byen, der har givet os mange gode ideer og input til denne proces, siger projektleder Camilla Riser Myrvig, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har faktisk fået 423 ideer, og dem har Arkitema Architects arbejdet videre med, fortsætter hun.

Helhedsplan for Ringkøbing

Helhedsplan Ringkøbing skal skabe overblik over byens potentialer gennem en ny "livsstil", hvor byens borgere via ideer og tiltag aktivt er med til at bidrage til Ringkøbings udvikling.Planen skal styrke igangværende og kommende projekter i byen og tager udgangspunkt i byens identitet, potentialer og udviklingsmuligheder.

I processen betragtes alle, der har interesse i byens udvikling som BY-aktører fremfor borgere, kommunen, private, virksomheder og så videre.

På hjemmesiden www.rksk.dk/korthelring kan man læse mere.

Indtil nu er der indkommet flere hundrede ideer, der bliver en del af grundlaget for et byaktørmøde onsdag d. 28. juni, hvor alle er velkomne til at deltage.

På mødet kortlægges, hvilke ressourcer der findes i Ringkøbing i forhold til at virkeliggøre idéerne.

Efter sommerferien besluttes det, hvilke idéer der skal indgå i helhedsplanen og for de valgte idéer udarbejdes samarbejdsaftaler og handlingsplan.

Der blev arbejdet intenst i grupperne.
Annonce

Stort møde planlagt

Torsdag skulle workshop-deltagerne også kigge nærmere på de mange ideer - og der var nok at tage fat på.

Camilla Riser Myrvig var godt tilfreds med borgernes interesse for at komme med idéer:

- Vi synes, det er rigtig godt. Men der er også mange mennesker i Ringkøbing, der kerer sig om deres by, og som vil udvikling, så det er godt.

Næste skridt i processen er byaktørmødet i ROFI-centret den 28. juni klokken 18.30. Hertil er alle interesserede indbudt.

- Vi håber, at man vil tage sin familie og sine venner i hånden og komme op i ROFI-Centret, hvor de første skitser til helhedsplanen vil blive præsenteret.

- Man vil selv kunne komme med forslag på byaktørmødet. Men man får også mulighed for at byde ind og sige: Det her lyder interessant, det kunne jeg tænke mig at byde ind på og være med til at udvikle sammen med andre, siger Camilla Riser Myrvig.

Helhedsplanen skal ligge klar inden kommunalvalget til november.

Til den anden workshop var en flok unge særindbudt til at sætte fokus på, hvordan Ringkøbing gøres indbydende for de unge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Fjerde minkfarm ramt af corona: Da de begyndte at hoste, var vi godt klar over, at den var gal

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce