Skjern

42 fulgte Tarm-vandbæreren til grundlovsmøde i Skjern

Vejret var perfekt til grundlovsmødet i Anlægget i Skjern. Foto: Lars Kryger

Skjern: Anlægget ved Skjern Kirke var den perfekte ramme for Skjern-Tarms fælles grundlovsmøde, som blev flot besøgt i solskinsvejret.

Traditionen tro ankom en vandbærer fra nabobyen med vand. I år var det vand fra Tarm Bybæk, som blev transporteret til anlægget og hældt i Kirke Å for derefter at flyde ud i Skjern Å som symbolet på venskabet mellem de to byer. Årets vandbærer fik følgeskab af hele 42 Tarmboere på turen genne ådalen.

På plænen i den grønne korridor blev de 500 gæster budt på grundlovstale af pensioneret læge Knud Jacobsen – også kendt som Tvindlægen. Den tidligere SF-politiker, der er en flittig foredragsholder om bibelhistorier og sundhed, har stadig en masse på hjerte og leverede en tilpas upolitisk, men opbyggelig tale om demokratiet i fremtiden. Efter sin tale overlad han ordet til sit barnebarn Maria, der på bedste Greta Thunbergsk vis kom med et ungdommeligt miljøopråb.

I solen gjorde var der god afsætning og af pølser og fadøl, og den gratis is, som arrangørerne Skjern Udviklingsforum og Tarm Udviklingsforum betalte, blev leveret per lastbil og bekom alle vel.

Spejderne viste lejrbål og sammenhold, og eleverne på efterskolen DHE leverede en imponerende gymnastikopvisning, mens Willy Egmose Trios jazz var elegant som altid.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven