Annonce
Vestjylland

4000 borgere kan behandles tæt på eller i eget hjem

Region Midtjylland estimerer, at 4000 borgere i regionen kan få behandling derhjemme eller i nærområdet. Det er borgere med behov for behandling med antibiotika eller direkte væske i blodårene. Arkiv: Morten Stricker
Region og kommuner vil give borgere, der nu modtager behandling med væske og antibiotika på et hospital, mulighed for at modtage behandlingen i nærområdet eller i eget hjem.
Annonce

Midtjylland: Borgere, der har behov for behandling med antibiotika eller væske direkte i blodårerne - såkaldt IV-behandling - kan snart behandles tæt på hjemmet. Eksempelvis i en sygeplejeklinik eller i eget hjem frem for at være indlagt på et hospital.

Det skyldes en aftale, som politikerne i Sundhedskoordinations-udvalget i Region Midtjylland har indgået. Aftalen giver kommunale sygeplejersker mulighed for at stå for IV-behandling uden for hospitalerne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

- Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med kommunerne kan tilbyde patienter disse behandlinger tæt på eller i hjemmet. Og at vi med aftalen sikrer, at vi tilbyder behandling på samme måde og i samme høje kvalitet i alle egne af regionen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Mere om aftalen

Sundhedskoordinationsudvalget består af praktiserende læger samt politikere fra egnens kommuner og Region Midtjylland.

Aftalen om IV-behandling i eget hjem eller i nærområdet omfatter borgere over tre år, som begyndt på IV-behandling i hospitalsregi. IV-behandling kan være givet under indlæggelse, ambulant eller af et udgående team.

Det skal lægefagligt vurderes forsvarligt og hensigtsmæssigt, at behandlingen fortsættes i kommunalt regi.

Behandlingen i kommunalt regi kan foregå i eget hjem, plejebolig, ældrebolig eller på sundhedsklinik, akutplads eller midlertidig plads i kommunen.

Samarbejdsaftalen vedrører kommunale sygeplejerskers varetagelse af IV-behandling med antibiotika og væske.

Målgruppen er estimeret til 4000 borgere eller forløb per år.

Samarbejdsaftalen er udarbejdet i regi af sundhedsaftalen mellem Region Midtjylland og 19 midtjyske kommuner.

Implementering påbegyndes den 1. juni. Fra den 1. september vil alle kommuner (der tilslutter sig aftalen) og alle hospitaler være i gang med at implementere aftalen.

Regionen betaler 70 procent, mens kommunerne betaler 30 procent af udgiften til IV-behandling udført i kommunerne som følge af aftalen.

Kilde: Region Midtjylland.

Annonce

Normal hverdag

Også næstformand i Sunhedskoordinationsudvalget Ib Lauritsen (V) mener, at det er vigtigt at kunne tilbyde behandling tæt på borgerne.

- IV-behandling i nærområdet er godt, fordi tilbuddet understøtter borgernes mulighed for at fastholde et normalt funktionsniveau og en normal hverdag med familie, uddannelse og arbejde, siger han.

Han bakkes op af sin formand.

- Tilbuddet om IV-behandling i eget hjem udspringer af målene i vores fælles sundhedsaftale. Sammen med kommunerne vil vi sikre et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen på borgerens præmisser, siger Henrik Fjeldgaard (S), der er formand for regionens sundhedskoordinationsudvalg.

Tilbuddet gælder fra den 1. juni.

oli

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce