Annonce
Skjern

400 skoleelever på Kirkeskolen i Skjern fejrede sig selv

Kirkeskolen har fået nyt logo. PR foto
Man kunne ikke rigtig se solen på himlen, men lyset skinnede i alle elevernes øjne, da der fredag 16. august var trivselsdag på Kirkeskolen i Skjern.

Skjern: Kirkeskolen fejrede fredag skolens fire værdier: Faglighed, fællesskab, respekt og nytænkning – og særligt fællesskab var i højsædet. Alle elever og al personale var sammen om at skabe rammer og indhold på en usædvanlig fredag, hvor de kendte vaner og rutiner blev sprængt, og alle elever samarbejdede inden for mangeartede discipliner som for eksempel gummistøvlekast, Kims leg, Megafodbold, Flyt-en-tæppeflis, Mælkekasse-løb, Hula-hop-3-på-stribe, Ski-gang, Lego-byg og Flyt-vand.

- Vi er stolte af vores skole og de værdier, vi står sammen om. Det vil vi gerne vise både hinanden og verden, og derfor fejrer vi fællesskabet og sammenholdet på vores skole. Det gør vi ikke bare i dag, men året rundt – men i dag er det lige lidt ekstra, fortæller skoleleder Dorthe Munck Jensen i en pressemeddelelse.

400 elever, der skulle finde ud i 40 hold på tværs af alle klasser, kunne lyde som kaos, men på Kirkeskolen har de prøvet sådanne fælles-dage før. De store elever på alle hold påtog sig hjemmevant rollen som voksen, og sørgede for at holde øje, holde i hånd og holde styr på alle – og det fungerede. På en stor skole som Kirkeskolen kan man ikke kende hinanden alle sammen, men i går kendte alle lidt flere end de plejer, for gennem samarbejde og sammenhold skabte eleverne sammen nye relationer og nye venskaber opstod – helt i fællesskabets ånd.

Der blev konkurreret på livet løs ved trivselsdagen på Kirkeskolen. PR foto

Nyt logo

Hele formiddagen var sat af til samarbejdsøvelser for grupperne, og efter frokost ventede en udfordring, som skulle løses af alle elever i fællesskab – Flyt en lastbil. Der blev givet plads til alle ved tovet, og lastbilen rykkede sig langsomt men sikkert. Belønningen lod sig udløse i form af et besøg fra Hjem-Is bilen, der havde is med til alle.

Sidst på skoledagen afsløredes Kirkeskolens nye logo. En presenning dækkede over et stort farverigt Kirkeskole-logo, hvor både naturens rige, glæde og læring kunne ses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce