Annonce
Ringkøbing

400-500 deltagere gjorde Ringkøbings første Pride til en stor succes: Se fotogalleri og video

400-500 mennesker gik med i den første Pride-parade i Ringkøbing. West Coast Pride fik dermed en festlig start, hvor fokus var på mangfoldighed og fremtidens generationer.

Ringkøbing: Kast lige et ekstra blik på billederne. Lutter smil og glade ansigter. Der er vist ingen tvivl om, at netop denne lørdag i Ringkøbing vil gå over i historien som en dag med fest for mangfoldigheden og for de kommende generationers ret til at leve i et samfund, hvor alle kan føle sig velkommen uanset vores forskellighed i køn og seksualitet.

Borgmester Hans Østergaard cyklede med i paraden sammen med Annemarie Waagepetersen fra Teatret OM. Foto: Christian Baadsgaard

Borgmester Hans Østergaard fik æren af at åbne festen fra scenen på havnen i Ringkøbing. Han holdt en tale, hvor han slog fast, at pladsen og friheden i Ringkøbing-Skjern Kommune gælder for alle.

- Her skal være plads og muligheder for alle uanset seksualitet, identitet eller etnisk ophav, sagde han.

Annonce

- De fleste af jer har sikkert hørt på religiøse fanatikere, der tordner mod homoseksuelle. Her får man at vide, at det er et valg at være bøsse eller lesbisk. De homoseksuelle får at vide, at de lever i skam, og at de kan komme fri af skammen ved blot at tilvælge en heteroseksuel livsstil. Det er jo helt vanvittigt og fornedrende at skulle høre på den slags fordømmende fanatisme. Kærlighed og identitet er ikke et valg, sagde Hans Østergaard blandt andet.

West Coast Priden i Nygade. Forrest går Drum Tribe, der er en nyoprettet og selvstændig afdeling af Ringkøbing Garden. Foto: Christian Baadsgaard

I den efterfølgende parade var det i øvrigt to af drivkræfterne bag Teatret OM, Annemarie Waagepetersen og Sandra Pasini, der fik æren af at følges med borgmesteren.

De to kvinder danner par og var derfor ekstra glade for, at kommunens førsteperson så helhjertet støtter op om Priden og mangfoldigheden.

Sjældent har der været så mange farver i gaderne. Foto: Christian Baadsgaard

- Ringkøbing-Skjern er virkelig en omfavnende kommune. Det har vi oplevet i mange år nu. Men derfor er det alligevel godt med Priden. Det arbejde, som folkene bag West Coast Pride gør, vil komme de unge til gode. Alt er bare så flot lavet og godt organiseret, og det er jo netop ikke "kun" et festfyrværkeri af en Pride en enkelt dag, men flere teaterforestillinger, udstillinger, væresteder og en løbende debat. Vi har en dreng sammen. For ham og andre betyder udviklingen, at det bliver mere normalt at sige "Jeg har to mødre", siger Annemarie Waagepetersen.

400-500 gik med

For forperson Emil Sloth Sig var det en stor glæde, at der kom så mange og gik med i den første Pride i Vestjylland.

Forperson Emil Sloth Sig havde en fest sammen med danserne fra Sambababas i front for paraden gennem Ringkøbings gamle gader. Foto: Christian Baadsgaard

Han indrømmende i sin tale, at han og de andre bag West Coast Pride havde forventet væsentlig mere modstand.

Vi troede, at West Coast Pride skulle være en protestbevægelse. Det krævede derfor en vis mængde håb og en stor portion mod at stikke næsten frem i oktober 2019. Men vi blev taget imod med åbne arme.

Emil Sloth Sig, forperson

- Vi troede, at West Coast Pride skulle være en protestbevægelse. Det krævede derfor en vis mængde håb og en stor portion mod at stikke næsten frem i oktober 2019. Men vi blev taget imod med åbne arme, sagde Emil Sloth Sig.

Der har sjældent været så mange mobiltelefoner i sving på én gang i Ringkøbing. Mange skulle have en minde fra den første Pride i Ringkøbing. Foto: Christian Baadsgaard

I sin tale takkede han derfor en lang række lokale kræfter, der støttede op om ideen - lige fra borgmesteren og viceborgmesteren til biografen, spillestedet Generator, havnefogeden, Dagbladet, Nordea, handelsforeningen, Stauning Whisky, Café Mylle og mange andre.

- I har været med til at starte en samtale, hvor vi kan tale om forskellighed i køn, krop og seksualitet, så mangfoldigheden ikke bare bliver et tomt begreb, men noget vi udlever her i lokalsamfundet, sagde Emil Sloth Sig.

Destination Vestjylland havde fået lavet specialudstyr til West Coast Pride. På trøjerne står der "Love is love at Vesterhavet". Foto: Christian Baadsgaard

Blandt de mange støtter til Priden var der en yderst velklædt gruppe fra Destination Vestjylland med direktør Peer Kristensen i spidsen.

De smukke dansere fra Sambababas satte fest og farver på paraden. Foto: Christian Baadsgaard

- Vi vil meget gerne støtte op om initiativet. Næsten alt det, vi præsenterer fra vores egn, er mangfoldigt. Vi har noget på hylderne for alle. Og vi håber, at West Coast Pride bliver en tilbagevendende begivenhed, for det er et fantastisk initiativ, sagde Peer Kristensen, direktør i Destination Vesterhavet.

 
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce