Annonce
Ringkøbing-Skjern

4 ud af 10 gange får vestjyske virksomheder ingen ansøgere til ledige job: En alvorlig udfordring, siger direktør

- Mange flere kunne have fået et job og bidraget til at gøre samfundskagen større, siger Erik E. Simonsen, vicedirektør i DA. Foto: Niels Hougaard
Antallet af forgæves rekrutteringer vokser. På blot et halvt år søgte virksomhederne i Vestjylland forgæves efter 9.500 medarbejdere, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Ringkøbing-Skjern: Andelen af forgæves rekrutteringer i Vestjylland er på blot tre måneder steget med 9,9 procentpoint siden undersøgelsen i september.

Det skriver Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i en pressemeddelelse.

Ingen andre steder i landet er manglen på medarbejdere steget så meget. I mange tilfælde har virksomheder måtte opgive at ansætte en medarbejder til den stilling, hvor de søgte en medarbejder. Den samlede andel af forgæves rekrutteringsforsøg i Vestjylland er 39,9 procent.

Annonce

- Det er en meget alvorlig rekrutteringsudfordring, virksomhederne står med. Det er ikke kun et problem for virksomhederne, men hele Vestjylland går glip af velstand og velfærd. Mange flere kunne have fået et job og bidraget til at gøre samfundskagen større, siger Erik E. Simonsen, vicedirektør i DA.

Særligt er bygge- og anlægsbranchen hårdt ramt. Bygge- og anlægsbranchen har den højeste forgæves rekrutteringsrate inden for regionen. 69 procent af rekrutteringerne inden for branchen var forgæves, hvilket er landets højeste for branchen. Andre brancher med stor mangel på medarbejdere er transport og rengøring.

- Virksomhederne bliver nødt til at flytte mere af deres produktionen til de lande, hvor medarbejderne er, f.eks. ved at lægge opgaver hos leverandører uden for Danmark, fortsætter Erik E. Simonsen.

- I stedet for at sende job ud af landet skal vi i stedet få de nødvendige medarbejdere til landet. Christiansborg har her et stort ansvar for at beslutte hurtigt virkende initiativer. Men kommunerne må også være mere aktive og i en dialog med virksomhederne skaffe de nødvendige nye medarbejdere, siger Erik E. Simonsen.

Det højeste antal forgæves rekrutteringer i Vestjylland er rengøringsassistenter med 790 forgæves rekrutteringer, butiksassistenter med 660 forgæves rekrutteringer, chauffører med 550 forgæves rekrutteringer og social- og sundhedsassistenter med 350 forgæves rekrutteringer.

Det er en meget alvorlig rekrutteringsudfordring, virksomhederne står med. Det er ikke kun et problem for virksomhederne, men hele Vestjylland går glip af velstand og velfærd.

Erik E. Simonsen, vicedirektør i DA
 
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce