Annonce
Ringkøbing-Skjern

4-dobbelt Jubilæum: Kolleger gennem 40 år i Skjern Bank

Lone Eskildsen, og Anita Christensen samt  Jan Ilsø og Ryan Rasmussen har 40-års jubilæum i Skjern Bank den 1. juli. Pressefoto
Lone Eskildsen, Ryan Rasmussen, Anita Christensen og Jan Ilsø har 40-års jubilæum i Skjern Bank. Det er der primært tre grunde til; afvekslende arbejde med masser af udvikling samt en god ledelse og gode kolleger.
Annonce

Skjern: Det kunne godt have været vanskeligt at skrive én artikel om hele fire 40-års jubilarer i Skjern Bank. Men i virkeligheden er det ikke så svært, for de fire har en hel stribe ting til fælles ud over de 40 år på samme arbejdsplads.

For det første fulgtes de ad under bankuddannelsen. For det andet er de alle glade for deres kolleger og deres meget afvekslende arbejde. For det tredie har de alle været umådeligt glade for den ledelse og den kultur, der har været i banken i alle de 40 år - først under bankdirektør Jens Lundøe Poulsen og siden under bankdirektør Per Munck.  Der er altid blevet lyttet og give plads til personlig udvikling hos medarbejderne i Skjern Bank.

Annonce

I Borris tre gange

Lone Eskildsen var i Borris-afdelingen de første år.

- Faktisk har jeg været i Borris i tre omgange, senest som bestyrer i tre år.  jeg har også været bestyrer i Troldhede i fem år. Det har været dejligt at få lov til at prøve mange forskellige funktioner i banken. Jeg var også udlånt ved opstarten af den nye afdeling i Ribe, siger Lone Eskildsen.

Som de andre tre sætter hun stor pris på, at have været med til en rivende udvikling.

- En af de ting, der er forsvundet, er det med at klippe kuponer. Det gjorde vi rent fysisk, da jeg var i depot-afdelingen. Jeg husker også, da vi som elever skulle binde værdiforsendelser ind og lakforsegle dem. Der gjaldt det om ikke at brænde snoren over, siger Lone Eskildsen med et smil.

Da de fire jubilarer begyndte i Skjern Bank, var der endnu ikke tænkt på dankortet og 35 medarbejdere. I dag er der 175.

- Vi skulle arbejde til klokken 19.15 om fredagen, så de forretningsdrivende også kunne nå i banken, og på et tidspunkt var der fire kasser. Det er også anderledes i dag, siger Lone Eskildsen.

Annonce

Ryan blev headhuntet

Ryan Rasmussen begyndte sin erhvervskarriere i Hjalmer Johnsens købmandshandel i Troldhede i 1975.

- Hjalmar var kunde i Skjern Bank, så sommertider var jeg jo ovre med penge. Det hed ikke at blive headhuntet dengang. Men en dag blev jeg spurgt, om jeg ville være elev, og sådan blev det. Det har jeg absolut ikke fortrudt, siger Ryan Rasmussen.

Han har været i privatafdelingen i alle årene i mange forskellige funktioner.

- Jeg har stort kørekort, så jeg har også kørt med bankbussen rundt i de små sogne. Det var en god måde at møde kunderne på, siger Ryan Rasmussen.

- Der er sket rigtig, rigtig meget siden 1980. Dengang handlede det primært om ind- og udlån. I dag er vi et finansielt supermarked med mange produkter på hylderne. Men kerneydelsen er den samme. Vi skal vinde på seriøs rådgivning og god kundekontakt, siger Ryan Rasmussen.

Annonce

Et godt sted at arbejde

Anita Christensen er ligeledes yderst begejstret for sit afvekslende job.

- Når jeg har været her i 40 år, så er det fordi Skjern Bank er et godt sted at arbejde. Du får lov til at udvikle dig, og her er gode kolleger. Og så sker der hele tiden noget nyt. Vores arbejder er jo helt, helt anderledes i dag end dengang. I dag er der for eksempel langt større dukumentationskrav, siger Anita Christensen.

- Vi mødte nok alle fire ind med sommerfugle i maven for 40 år siden, og det med at sortere post var ikke det eneste nye elever blev sat til. Vi skiftedes også til at hente kaffe efter lukketid. Så gik vi rundt og spurgte alle, om hvad de skulle have og modtog betaling, da kaffen skulle trækkes i en automat. Jeg tror der kostede 25 øre eller 50 øre pr. kop, og så var det bare at holde styr på, hvem der skulle have sukker, fløde eller begge dele, fortæller Anita Christensen med et smil.

Annonce

Udvikling og sparring

Jan Ilsø har beskæftiget sig med IT i Skjern Bank de sidste 25 år.

- Det har været 25 vidt forskellige år, der både byder på udvikling, support og sparring med mine gode kolleger. Hvis man kan tale med folk, så kan man komme langt i mit job, siger Jan Ilsø.

- Vi siger alle, at vi har en god ledelse. Det har vi. her er korte kommandoveje, og du er altid velkommen på Per Munks kontor. Ledelsen giver os indflydelse. Men det handler også om selv at tage ansvar for at skabe en god arbejdsplads. Det er der mange der gør i Skjern Bank, og banken er derfor et sted, hvor man typisk er i mange år, siger Jan Ilsø.

En anden af de ting, som de fire jubilarer er enige om, er at det er dejligt, at banken er en aktiv medspiller i det lokale foreningsliv, der hvor banken har afdelinger.

- Når man siger, at man arbejder i Skjern Bank, så giver det genkendelighed, at vi er synlige så mange steder - lige fra Skjern Håndbold til en mindre badmintonklub . Engagementet i fritiden er vigtig, siger Jan Ilsø.

Annonce

Festen er udskudt

Corona har som bekendt udskudt alt muligt, og også fejringen af de fire jubilarer.

- Men vi spiser middag sammen på dagen, og Per Munck har sagt, at han kommer og hilser på os, og så venter der en større fejring senere, siger Jan Ilsø.

4 x 40 års jubilæum i Skjern Bank

Alle  fire jubilarer blev ansat den 1. juli 1980 i Skjern Bank, og fulgtes ad gennem de toethalvt år bankuddannelsen tog.

Lone Eskildsen, administrationsmedarbejder. 58 år. Hun bor i Skjern.

Lone må gå på efterløn, når hun bliver 64 år. Det er planen indtil nu.

I sin fritid går hun lange ture, er i haven eller danser linedance.


Ryan Rasmussen, privatrådgiver. 61 år. Han bor i Troldhede.

Ryan kan gå på efterløn som 63 årig, men ved endnu ikke, om han vil udnytte den ret.

Fritiden bruges på familien, børn og børnebørn samt lidt jagt.

Anita Christensen, Kreditrådgiver. 57 år. Hun bor i Skjern.

Anita må også gå på efterløn når hun er 64 år, men hun har tænkt sig at blive ved  med at arbejde i Skjern Bank, så længe hun kan.

Fritiden bruger blandt andet på at læse bøger og gå ture.

Jan Ilsø, IT-konsulent. 57 år. Han bor i Finderup.

Har også mulighed for efterløn,  men har ikke planlagt sin pension endnu.

Fritiden går blandt andet med familieliv, læsning, fitness, badminton og som musiker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce