Annonce
Ringkøbing

4.december-nissen: Mit temperamentet kogte ofte over, når jeg var på håndboldbanen

Hvem kan denne nisse være? Foto: Jørgen Kirk
En aften med venner eller familie, tilsat god mad og vin, klog snak og musik i baggrunden gør Dagens nisse glad i låget. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.
Annonce
Jørgen Ladekjær. Foto: Jørgen Kirk

Hvor bor du?

Langt mod øst i Naturens Rige - tæt på rundkørslen med det store V.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Som mange andre kigger jeg ud på fliser og en ligusterhæk. Og nogen gange på hunden, hvis den kommer først ud af døren om morgenen.

Hvad arbejder du med?

Det er en rigtig dejlig arbejdsplads med dygtige medarbejdere, der sørger for, at vores kunder kan sove trygt om natten.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Det er nok for mange timer, hvis du spørger min hustru.

Hvad spiser du juleaften?

Vi får andesteg med hele molevitten og risalamande til dessert. Jeg spiser altid for meget, og det er helt utroligt, at jeg ikke bliver klogere med alderen.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Jeg bliver glad, når vi dagligt hjælper kunderne med at sikre deres værdier. En aften med venner eller familie, tilsat god mad og vin, klog snak og musik i baggrunden gør mig glad i låget. Problemet er, at næste dag nogle gange er mere præget af et tungt og ømt låg. Men låget letter helt, når det går godt for venner og familie. Familien betyder alt for mig, og så er vi så heldige, at der for nylig er kommet et barnebarn til som nyeste medlem af familien.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Det vil nok være ord som målrettet, rastløs, glad og humoristisk.

Hvad ved folk ikke om dig?

Hvor temperamentsfuld jeg var på håndboldbanen i mine yngre dage. Mit temperamentet kogte ofte over, når jeg var på håndboldbanen.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

Lad os holde verdenspolitikken udenfor og i stedet for koncentrere os om det, der er tæt på os i Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg glæder mig til, at endnu flere får øjnene op for, hvor godt et liv man kan have i vores dejlige kommune. På det personlige plan håber jeg at få mere tid til at være sammen med venner og familie.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Ringkøbing For abonnenter

Forfatter flyttede fra København til Velling: 'Jeg synes egentlig, at forskellen er lidt overvurderet'

Annonce