Indland

4,3 millioner valgkort lander i vælgernes postkasser

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
PostNord starter tirsdag omdelingen af over fire millioner valgkort til Europa-Parlamentsvalget.

Tirsdag starter PostNord omdelingen af 4,3 millioner valgkort til Europa-Parlamentsvalget. Omdelingen af valgkortene lander i vælgernes postkasser senest 21. maj.

Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

Med de flere millioner valgkort, der skal deles ud, fortæller Jørgen Holm, der er chef for brevprodukter i PostNord, at der er indsat ekstra bemanding til at omdele de mange valgkort.

- Vi har praktisk talt alle mand på gaden. Vores brevterminal, hvor vi sorterer brevene, kører også i døgndrift, for at vi kan nå at løse opgaven, siger han.

Valgkortene til folketingsvalget deles ud fra 24. til 31. maj, og vælgerne skal derfor være opmærksomme på, at de tager det rigtige valgkort med til Europa-Parlamentsvalget 26. maj.

- Få danskere får valgkortet til Folketingsvalget, inden der skal stemmes til Europa-Parlamentsvalget. Men der vil stå på valgkortene, om kortet er til det ene eller det andet, siger Jørgen Holm.

Hvis man som vælger oplever at miste sit valgkort eller af en eller anden grund mangler det, er det alligevel muligt at sætte sit kryds.

- Hvis man mangler sit valgkort har man mulighed for at henvende sig til sin kommune eller på borger.dk, hvor der står, hvad man skal gøre, siger Jørgen.

Hvis man har meldt flytning, vil valgkortet blive sendt til den nye adresse. Og ifølge Jørgen Holm, trækkes der en liste ud for dem, der har skiftet adresse i perioden, de sendes ud.

- Vi får nogle ekstra valgkort, hvis man for eksempel er røget imellem to adresser i forbindelse med flytning, så laver vi en ekstra udsendelse af dem, siger han.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce