Annonce
Ringkøbing-Skjern

3F-formand er vred over behandlingen af medarbejderne

3F-formand Henning Boye Christensen er vred over behandlingen af medarbejderne på Soltra. Arkivfoto: lk
Henning Boye Christensen deler medarbejdernes frustrationer over forholdene på Soltra og har derfor iværksat en række fagretlige tiltag.

Ringkøbing: Mange af medarbejderne på Soltra er organiseret hos 3F og har undervejs i forløbet fortalt fagforeningen om deres oplevelser.

3F-formand Henning Boye Christensen har ligeledes haft kontakt med Soltra i forbindelse med indgåelse af en overenskomst. Den er kommet i hus, da Soltra indmeldte sig i Dansk Industri.

- Jeg er rasende over den måde, medarbejderne er blevet håndteret. Jeg har stor forståelse for, at det som udenlandsk virksomhed kan være svært at slå sig ned i Danmark, både med hensyn til sproget, kulturen og et andet arbejdsmarkeds set up, men jeg har ikke forståelse for, at det skal gå ud over medarbejderne. Og grundlæggende synes jeg, det er meget kritisabelt, at man ikke sikrer sig at kunne kommunikere ordentlig med sine medarbejdere. Det virker som om, at man har haft en rådgiver, der ikke ved, hvad de taler om, siger Henning Boye Christensen.

Han er vidende om medarbejdernes anklager om manglende sikkerhed på Soltra og har indgivet flere anmeldelser til Arbejdstilsynet, der dog ifølge hans oplysninger endnu ikke har været på kontrol.

Også lønnen på Soltra har han øje på.

- De ansætter folk til mindstelønnen, der er langt under niveau inden for vores landsdel og inden for Soltras branche, som er at forberede nacelleelementer til montage på Vestas. Overenskomsten er ikke tiltænkt, at nogen skal ansættes på mindsteløn, da overenskomsten er bygget således, at der skal være plads til lokal forhandling, så lønnen kommer op og er tilpasset branche og område, siger 3F-formanden.

Han mødtes torsdag formiddag med Soltra.

- Det var et godt og konstruktivt møde. Soltra erkendte, at der er nogle ting, der skal rettes op på, og har bedt om tid til at få kigget på det med Dansk Industri som rådgiver på sidelinjen. Indtil andet er bevist, er jeg optimist med hensyn til at få rettet op på forholdene, siger Henning Boye Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce