Annonce
Alarm 112

To mænd får fængselsstraf for vold ved Paludan-demo

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Københavns Byret har idømt to mænd henholdsvis otte og ni måneders ubetinget fængsel for blandt andet vold.

Det koster en 38-årig mand og en 18-årig mand henholdsvis ni og otte måneders ubetinget fængsel for blandt andet vold mod politiet i forbindelse med optøjerne ved en demonstration på Nørrebro i København 14. april.

Begge er også dømt for grov forstyrrelse af ro og orden på et offentligt sted.

Det har Københavns Byret onsdag besluttet.

- Begge er dømt efter anklageskriftet, siger anklager Kasper Sørensen.

Demonstrationen på Nørrebro blev afholdt af stifter af det islamkritiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan.

Den 18-årige var på gerningstidspunktet 17 år, da han medvirkede i volden sammen med en gruppe andre personer.

Derfor er dennes straf lavere end den 38-åriges, fortæller Kasper Sørensen.

- Retten havde foretaget en helt konkret vurdering i denne situation på baggrund af personens alder, da rammen for denne type af kriminalitet normalt ligger på et års fængsel, siger anklageren.

I anklageskrifterne, som Ritzau har fået aktindsigt i, fremgår det, at de to dømte sammen med en række andre personer blandt andet har kastet sten og andre genstande efter politiet, der forsøgte at holde orden på stedet.

I anklageskriftet om den 38-årige fremgår det, at en politibetjent kom til skade, da vedkommende blev ramt af en brosten og noget glas på halsen.

Demonstrationen medførte en del optøjer, hvor en gruppe personer kastede forskellige genstande mod ordensmagten og satte ild til containere.

Politiet måtte bruge tåregas.

I forbindelse med optøjerne blev to personer i juni og juli dømt for vold.

En anden 17-årig dreng fik otte måneders ubetinget fængsel samt en advarsel i medfør af udlændingeloven for blandt andet vold mod tjenestemand, mens en 26-årig mand blev idømt et års ubetinget fængsel for samme.

Adskillige personer blev anholdt i forbindelse med optøjerne, men flere blev efterfølgende løsladt igen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce