Annonce
Ringkøbing-Skjern

32 besøg på et år: Stamgæsten Enok var førstemand i køen, da Jyllands Park Zoo åbnede

Zebramangusten er et fast stop på rundturen, når 38-årige Enok Mikkelsen besøger Jyllands Park Zoo. Og besøge, det har han det med at gøre. Omtrent 20 besøg blev det til sidste år, og året før ramte han 32. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Enok Mikkelsen havde stået i kø i 50 minutter for at komme først ind i Jyllands Park Zoo, og han var faktisk allerede derude dagen før for at se, om de holdt åbent.

HAUNSTRUP: - Er du en medarbejder, eller står du i kø?

Han står i kø. Som den forreste. 38-årige Enok Mikkelsen smiler og læner sig hjemmevant op ad disken ved billetlugen. Jyllands Park Zoo åbner klokken 10. Enok Mikkelsen har været her siden 9.10. Han var også forbi om formiddagen torsdag bare for lige at se, om parken mon havde åbent. Det havde den ikke.

- Det var måske lidt for optimistisk. Men det kunne jo ikke skade at tage derud og vise, man havde interessen, siger Enok Mikkelsen.

Det har været hårdt at undvære parken, for det har været en del af mit liv i rigtig, rigtig mange år. Og så kunne jeg pludselig ikke komme afsted. Tanken om at vi ikke længere vil kunne komme i parken, at den ikke skal være her længere … Det vil være et kæmpe tab for lokalområdet.

Enok Mikkelsen, stamgæst, Jyllands Park Zoo

Charlie er en rigtig Larme-Peter

Men mens han stod i køen fredag, var der altså ikke længe til, at han kunne komme ind og se dyrene. Det er især kakaduen Charlie, dværgodderne og zebramangusterne, han glæder sig til at få et gensyn med.

Derfor skal han da også have et sæsonkort igen i år. Første stop på turen er kakaduen Charlie. Allerede da vi går ind i parken, kan man høre kakaduen skræppe. Det lyder umiddelbart som en blanding af fugleskræp og en høne, der kagler.

- Det er en rigtig Larme-Peter, når den ikke får opmærksomhed, siger Enok Mikkelsen og smiler.

Kakaduen er på vej væk fra sit bur, men vender tilbage, da gæsten nærmer sig. Fuglen er sådan en due, man ikke må fodre, og som godt kan finde på at bide, hvis man skal tro skiltet. Det afskrækker altså ikke Enok Mikkelsen. Han står med fingrene i nettet og smiler, mens Charlie nærmer sig.

Annonce

Kun 20 besøg sidste år

Smilene fylder i det kvarter, vi følges ad inde i parken, efter den har åbnet. For parken og dyr betyder meget for Enok Mikkelsen.

Som barn voksede han op på et nedlagt landbrug i Finderup, hvor der var gæs, ænder, geder og høns. Så dyr har været en fast del af livet. Det samme var turene med bedstemor og alle de andre børnebørn til det, der i dag hedder Jyllands Park Zoo. Som voksen tager han selv på familietur med sine forældre, sin søster og hendes børn. Og så er der også tid til smutture i hverdagen. For Enok Mikkelsen bor i Herning og har kun et kvarters kørsel til parken.

- I 2018 var jeg herude 32 gange, siger han og griner.

Hvad med sidste år – var du herude lige så mange gange?

- Nej, der havde jeg meget arbejde hen over sommeren. Så der var jeg kun herude 20 gange, siger han med et grin igen.

Til daglig arbejder han som selvstændig it-konsulent. Så det giver et afbræk lige at komme væk fra skærmen og tage enten en tur ud i den lokale natur med sin drone eller med kameraet til Jyllands Park Zoo. Så kan han holde en forlænget middagspause uden at behøve at tage flere timer ud af kalenderen.

- Jeg har ofte brugt en time omkring middag. Så kan jeg tage herud, tage nogle billeder, og så tage hjem for at arbejde videre, siger Enok Mikkelsen.

Først skulle han købe billet, og så var det rundt til andet vindue her for at få taget et billede til sæsonkort. Enok Mikkelsen var første mand i køen, da Jyllands Park Zoo fredag åbnede. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce

De er nogle af mine yndlingsdyr

Mens han går rundt, lægger han mærke til noget, der er ændret fra sidste år. Nu er skiltene med oplysninger om dyrene mest af alt på dansk uden store oversættelser til engelsk og tysk. Det gør dem mere overskuelige. Nu rummer parken flere kaniner, og et andet dyr er blevet flyttet til en ny plads. Vi er nået frem til zebramangusten.

- Det er et af mine yndlingsdyr. De er simpelthen noget af det sjoveste at følge. Det er sådan nogle, jeg kan stå ved i lang tid, siger han.

Stamgæsten har telefonen fremme for at tage et billede af den zebrastribede mangust, som er en del af desmerdyrfamilien.

Charlie har været i parken snart to årtier. Kakaduen var det første dyr, som Enok Mikkelsen skulle hen at have et gensyn med. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce

Håber parken er der mange år endnu

Den type oplevelser og hverdagsglæder håber han at kunne have mange år endnu. Derfor er han medlem af en støttegruppe på Facebook, og han har doneret penge til parken for at hjælpe den gennem coronakrisen.

- Det har været hårdt at undvære parken, for det har været en del af mit liv i rigtig, rigtig mange år. Og så kunne jeg pludselig ikke komme afsted. Tanken om at vi ikke længere vil kunne komme i parken, at den ikke skal være her længere … Det vil være et kæmpe tab for lokalområdet, siger Enok Mikkelsen.

Dyreparken mellem Haunstrup og Fjelstervang har da også tabt penge på at blive nødt til at åbne senere end vanligt.

Indehaver Ove Nordestgaard fortæller, at parken har tabt omkring 4,5 millioner kroner indtil nu. Selv om han kan få dækket noget af tabet ved de statslige hjælpepakker, og han også har modtaget donationer for omtrent 750.000 kroner, bliver økonomien i år ikke god. Men Ove Nordestgaard tror på, at parken også er at finde til næste sæson.

- Vi ved, at det ikke bliver et godt år. Men hvis vi får lov at holde åbent fra nu, og det bare kører stille og roligt derudad, tror jeg på det. For så begynder det at hjælpe på det, siger han på åbningsdagen.

Annonce

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Navne For abonnenter

Ny psykolog i byen: Krista er klar til at luge ud i angst og stress sammen med sin far

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Butiksejer afslørede tyv på nettet - det koster bøde på 4000 kroner: - Jeg må sige, at det er det værd

Skjern For abonnenter

Nu skal der saneres i Skjern: Hansen & Larsen køber udtjente huse op på stribe - her er deres plan

Tarm

47-årig dømt for at besidde narko: Amfetamin var til ham selv

Ringkøbing-Skjern

Bedstefar tiltalt for overgreb og trusler mod børnebørn: De fik hjælp til at finde på det

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: 1695 børn og voksne er smittet den seneste uge - et sogn topper igen listen

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Ringkøbing-Skjern

Vild politijagt: 42-årig ville ikke stoppes af politiet - efter 20 minutter kørte han over en sømmåtte

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Hvide Sande

Vinterbadning på turbo: Først hyperventilerer du, og så dykker du ned i iskoldt vand

Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Ringkøbing-Skjern

Minkavlere tror stadig ikke på en fremtid for faget: Det er alt for usikkert for os at starte op igen

Annonce