Annonce
Ringkøbing-Skjern

31 blev sigtet for brug af mobil i kampagneugen

Kilde: Sikkertrafik.dk
November-kampagnen mod uopmærksomhed gav 31 sigtelser for brug af mobiltelefon. Færre har mobilen til øret, men det er farligere at have den i skødet, siger politikommissær Jørgen Christensen.
Annonce

Ringkøbing-skjern: I november har færdselspolitiet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik haft ekstra fokus på uopmærksomhed under kørsel.


Langt de fleste er nu klar over, at det er ulovligt at køre med håndholdt mobiltelefon. Til gengæld er det bekymrende, at der nu er flere, der har mobilen liggende mellem skødet og rattet.

Jørgen Christensen, politikommissær


- Langt de fleste er nu klar over, at det er ulovligt at køre med håndholdt mobiltelefon. Til gengæld er det bekymrende, at der nu er flere, der har mobilen liggende mellem skødet og rattet og derfor kigger ned, når de betjener deres mobiltelefon, siger politikommissær Jørgen Christensen, der er leder af operativ færdsel i Midt- og Vestjylland.

Annonce

31 sigtelser

- I alt i vores område medførte kampagnen 31 sigtelser for brug af mobiltelefon under kørsel. Det er ikke et voldsomt højt tal, men november er ikke den bedste periode at køre kontrol, da der er få lyse timer. Derfor fortsætter vi med at køre kontroller med jævne mellemrum. Også fordi den seneste statistik fra Vejdirektoratet viser, at manglende orientering var skyld i 64 procent af alle dødsulykkeri 2019, siger Jørgen Christensen.

Uopmærksomhed er dødsfarligt. Kilde: Sikkertrafik.dk

I december har politiet fokus på spritbilister.  Jørgen Christensen var selv med til at fange to spritbilister torsdag i Ringkøbing-Skjern. Det får Jørgen Christensen til at at sammenligne de to grupper af farlige bilister:

- På trods af alkoholkampagner igennem mange år er der stadig nogle, der kører spritkørsel, fordi de er afhængige af alkohol. I dag ser vi bilister, der er afhængige af deres mobiltelefon og har svært ved at slippe den, mens de kører bil. Det er der også mange unge, der åbent erkender. Derfor kommer vi også til at køre kampagner mod uopmærksomhed i mange år, siger Jørgen Christensen.

Undersøgelser viser, at otte procent af de ældre bilister ofte bruger deres mobil under kørsel, mens det gælder 32 procent af de unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce