Annonce
Kultur

300 trodsede vejrgude-trusler: Tagkoncert på Generator blev kæmpe succes

Bandet havde en forrygende udsigt over det 300 personer store publikum. Foto Lars Egelund.
Vejrguderne truede med regn, men gav i sidste ende grønt lys for usædvanlig koncert, der hyldede The Beatles' berømte "rooftop concert" i 1969.

RINGKØBING: Vejrguderne truede; ind imellem strintede de lidt vand på Ringkøbing, bare lige som for at gøre opmærksom på deres eksistens. Men i sidste ende holdt de sig i skindet, så "tagkoncerten" på Spillestedet Generator alligevel kunne afvikles og gennemføres som planlagt.

Daglig leder af Generator Anton Bjerg og hans venner i aftenens til lejligheden sammensatte band - Christian Skov Ravn, Niels Bjerg, Simon Alsing Busk og Jens Bech Hald - kunne glæde sig over, at mange musikelskere havde trodset vejrguderne, og var mødt op for at overvære hyldesten til The Beatles sidste koncert, den berømte "rooftop concert" fra 1969.

- Vi regner med, at der var omkring 300 mennesker, siger Anton Bjerg.

De mange tilskuere stod sammenstuvet i gården bag Generator, mens bandet indtog det flade tag på mellembygningen, og stemningen var god, da bandet let forsinket på grund af en byge kom i gang. Den blev bare endnu bedre, mens de fem musikere arbejdede sig vej gennem et repertoire af Beatlesmelodier.

Og der blev klappet, så det sved i håndfladerne, da bandet overlod scenen - eller rettere taget - til Dan Von Dan Dan, det unge band med base i Skjern, der efterhånden er blevet kendt for sine musikalske indslag ved forskellige begivenheder i det vestjyske.

Dan Von Dan Dan leverede en koncert med diverse kopinumre - og selvfølgelig var der Beatlesnumre iblandt.

Anton Bjerg var godt tilfreds med aftenens forløb, selv om det havde været lidt nervepirrende til det sidste på grund af de vægelsindede vejrguder.

Og at det kan blive en tradition med "tagkoncerter" på Generator, vil han bestemt ikke udelukke …

Tilskuerne havde heller ikke besvær med at se bandet...
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce