Annonce
Kultur

300 trodsede vejrgude-trusler: Tagkoncert på Generator blev kæmpe succes

Bandet havde en forrygende udsigt over det 300 personer store publikum. Foto Lars Egelund.
Vejrguderne truede med regn, men gav i sidste ende grønt lys for usædvanlig koncert, der hyldede The Beatles' berømte "rooftop concert" i 1969.

RINGKØBING: Vejrguderne truede; ind imellem strintede de lidt vand på Ringkøbing, bare lige som for at gøre opmærksom på deres eksistens. Men i sidste ende holdt de sig i skindet, så "tagkoncerten" på Spillestedet Generator alligevel kunne afvikles og gennemføres som planlagt.

Daglig leder af Generator Anton Bjerg og hans venner i aftenens til lejligheden sammensatte band - Christian Skov Ravn, Niels Bjerg, Simon Alsing Busk og Jens Bech Hald - kunne glæde sig over, at mange musikelskere havde trodset vejrguderne, og var mødt op for at overvære hyldesten til The Beatles sidste koncert, den berømte "rooftop concert" fra 1969.

- Vi regner med, at der var omkring 300 mennesker, siger Anton Bjerg.

De mange tilskuere stod sammenstuvet i gården bag Generator, mens bandet indtog det flade tag på mellembygningen, og stemningen var god, da bandet let forsinket på grund af en byge kom i gang. Den blev bare endnu bedre, mens de fem musikere arbejdede sig vej gennem et repertoire af Beatlesmelodier.

Og der blev klappet, så det sved i håndfladerne, da bandet overlod scenen - eller rettere taget - til Dan Von Dan Dan, det unge band med base i Skjern, der efterhånden er blevet kendt for sine musikalske indslag ved forskellige begivenheder i det vestjyske.

Dan Von Dan Dan leverede en koncert med diverse kopinumre - og selvfølgelig var der Beatlesnumre iblandt.

Anton Bjerg var godt tilfreds med aftenens forløb, selv om det havde været lidt nervepirrende til det sidste på grund af de vægelsindede vejrguder.

Og at det kan blive en tradition med "tagkoncerter" på Generator, vil han bestemt ikke udelukke …

Annonce
Tilskuerne havde heller ikke besvær med at se bandet...
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce