Hvide Sande

300 tørrede dabs stjålet fra carport i nattens mulm og mørke

For andet år i træk er der blevet stjålet en stor portion tørrede dabs, der skulle have været brugt til den årlige dabs-dag i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Frivillige, der fremstiller dabs til den store dabs-dag i Hvide Sande, blev for andet år i træk hærget af tyveknægte.

Hvide Sande: Fra en privatadresse er der natten mellem torsdag og fredag blevet stjålet hele 300 tørrede dabs, der ellers var klar til at lægge i fryseren.

De 300 tørrede dabs skulle have været en del af de 2000 dabs, der skal serveres til Hvide Sandes årlige dabs-dag, der foregår 30. maj.

Harry "Motor" Hansen er en af de frivillige, der er med til at fremstille de mange tørrede dabs, og han er godt og grundigt træt af det.

- Det er rigtig træls, at folk ikke kan holde fingrene fra dabsene, og det bliver ikke mindre træls af, at der skete nøjagtig det samme sidste år. Tyveriet er meldt til politiet, men de kan nok ikke gøre noget som helst, lyder det fra en skuffet Harry "Motor" Hansen.

Harry og de andre, der har brugt tid på at fremstille de mange dabs, havde ellers gjort alt for at undgå tyveriet i år. Dabsene, der var hængt på bøjler med 10-12 styk på hver bøjle, var placeret i en carport, og foran dabsene var placeret en trailer, men det var altså ikke nok.

- Efter sidste års tyverier havde vi da snakket om sætte noget videoovervågning op, men vi blev enige om, at det vist var at overdrive. Det er det åbenbart ikke, og måske vi til næste år bliver nødt til at kaste os ud i noget videoovervågning, siger Harry "Motor" Hansen.

Han håber og tror på, at det kan lykkes at fremstille 300 nye dabs, så lokale og turister kan få lov til at smage og nyde den tørrede ising til dabsens dag.

- Vi kan godt nå det, men det kræver, at vi skal have en fire-fem dage med godt vejr. Vi krydser fingre for, at vi kan nå det, for ud over de 300 stjålne dabs, mangler der omkring 400-500, og det vil være tæt på en katastrofe, hvis der ikke er mindst 2000 dabs, når det bliver 30. maj, men jeg må også sige, at det kan godt være, at det er hyggeligt at være to-tre mand sammen om at lave tørrede dabs, men så sjovt er det altså ikke, når vi skal til at lave 300 for anden gang, fortæller Harry "Motor" Hansen.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer