Annonce
Hvide Sande

300 tørrede dabs stjålet fra carport i nattens mulm og mørke

For andet år i træk er der blevet stjålet en stor portion tørrede dabs, der skulle have været brugt til den årlige dabs-dag i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Frivillige, der fremstiller dabs til den store dabs-dag i Hvide Sande, blev for andet år i træk hærget af tyveknægte.
Annonce

Hvide Sande: Fra en privatadresse er der natten mellem torsdag og fredag blevet stjålet hele 300 tørrede dabs, der ellers var klar til at lægge i fryseren.

De 300 tørrede dabs skulle have været en del af de 2000 dabs, der skal serveres til Hvide Sandes årlige dabs-dag, der foregår 30. maj.

Harry "Motor" Hansen er en af de frivillige, der er med til at fremstille de mange tørrede dabs, og han er godt og grundigt træt af det.

- Det er rigtig træls, at folk ikke kan holde fingrene fra dabsene, og det bliver ikke mindre træls af, at der skete nøjagtig det samme sidste år. Tyveriet er meldt til politiet, men de kan nok ikke gøre noget som helst, lyder det fra en skuffet Harry "Motor" Hansen.

Harry og de andre, der har brugt tid på at fremstille de mange dabs, havde ellers gjort alt for at undgå tyveriet i år. Dabsene, der var hængt på bøjler med 10-12 styk på hver bøjle, var placeret i en carport, og foran dabsene var placeret en trailer, men det var altså ikke nok.

- Efter sidste års tyverier havde vi da snakket om sætte noget videoovervågning op, men vi blev enige om, at det vist var at overdrive. Det er det åbenbart ikke, og måske vi til næste år bliver nødt til at kaste os ud i noget videoovervågning, siger Harry "Motor" Hansen.

Han håber og tror på, at det kan lykkes at fremstille 300 nye dabs, så lokale og turister kan få lov til at smage og nyde den tørrede ising til dabsens dag.

- Vi kan godt nå det, men det kræver, at vi skal have en fire-fem dage med godt vejr. Vi krydser fingre for, at vi kan nå det, for ud over de 300 stjålne dabs, mangler der omkring 400-500, og det vil være tæt på en katastrofe, hvis der ikke er mindst 2000 dabs, når det bliver 30. maj, men jeg må også sige, at det kan godt være, at det er hyggeligt at være to-tre mand sammen om at lave tørrede dabs, men så sjovt er det altså ikke, når vi skal til at lave 300 for anden gang, fortæller Harry "Motor" Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce