Annonce
Skjern

30 medarbejdere og 25 elever på efterskole testet: Forstander har taget drastisk beslutning

Et foto fra anderledes ubekymrede dage i 2018. Her ses Dejbjerglunds elevhold i forbindelsen med forårets gymnastikopvisninger. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Dejbjerglund Efterskole sender samtlige 140 elever hjem med besked på at tage en coronatest. Det sker, efter at forstander Kjeld Lykke Christiansen og en medarbejder er testet positiv.
Annonce

Dejbjerg: Dejbjerglund Efterskoles forstander Kjeld Lykke Christiansen har efter samråd med myndighederne besluttet, at samtlige 140 elever skal hjemsendes, efter at han selv og en medarbejder er testet positiv for covid-19.

Kjeld Lykke Christiansen havde feber fredag og lørdag og tog en test søndag aften, som viste sig at være positiv.

Mandag morgen blev der sat gang i smitteopsporingen på efterskolen, hvilket medførte, at 25 elever, som har været i kontakt med forstanderen, blev testet ved middagstid.

Også samtlige 30 medarbejdere på skolen blev testet.

Resultatet af lyntesten er, at ingen af de 25 elever har smitten. En enkelt medarbejder er smittet. Desuden er der usikkerhed om endnu en medarbejders test, som derfor skal gøres om tirsdag. Men det faktum, at Kjeld Lykke Christiansen og en medarbejder er smittet – og muligvis én mere – har ført til, at alle elever nu hjemsendes.


Vi slipper med skrækken. Coronaen har ikke bredt sig som en steppebrand i elevflokken.


- Vi slipper med skrækken. Coronaen har ikke bredt sig som en steppebrand i elevflokken. Vi vælger alligevel at sende alle hjem og beder dem om at tage en test. Den skal være negativ, for at de må komme tilbage på skolen igen søndag, siger Kjeld Lykke Christiansen.

Annonce

Mere kompliceret

Han har rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed og smittesporing.dk, som har påpeget, at selvom de 25 elever mandag er testet negativ, kan de bære på smitten, som måske først giver udslag i en senere test.

Desuden bliver det mere kompliceret at foretage en effektiv smitteopsporing, når endnu en medarbejder er testet positiv og derfor kan have smittet andre end de 25 elever, som havde været i kontakt med den smittede forstander.

- Så vi er enige om, at vi sender alle hjem til test, selv om testen viser, at vi ikke står med en større smitte her og nu, siger forstanderen, der på sin vis er glad for, at han og ikke en elev er skyld i, at coronaen nu tvinger skolen til hjemsendelse.

- De er måske meget heldigt, at det er min skyld. Hvis det havde peget på en eller to elever, kunne de have følt det som et stort ansvar at bære. På den her måde slipper vi for dumme spekulationer. Jeg tager den på min kappe, siger Kjeld Lykke Christiansen.

Annonce

To møder

Han har ingen anelse om, hvor han har hentet smitten.

- Jeg kan slet ikke grave det frem. Der blev holdt et byggemøde og et bestyrelsesmøde på skolen i onsdags, men alle deltagere på de to møder er testet negative. Har jeg fået smitten, da jeg var ude at handle, eller var det fra et dørhåndtag eller noget tredje, spørger han sig selv.

Efter lyntesten, som blev foretaget af Falcks mobile testhold, opholdt eleverne sig på værelserne og afventede forældrenes ankomst.

- Vi følger beredskabsplanen og procedurerne fuldt ud. Også nødundervisningsplanen lægger vi op, så eleverne kan undervises, siger forstanderen, der håber at se alle elever tilbage på skolen søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Her er tallene, du ikke må se: 12 smittede med minkvariant i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Massetest i Vestjylland: Torsdag åbner yderligere to teststeder i Ringkøbing-Skjern

Annonce