Annonce
Sport

30 boksekampe uden en eneste knockout

Jeppe Møller Christensen er den ene af seks boksere fra Ringkøbing Bokseklub, der skal i ringen til begynderstævne søndag i QProBoxing. Der er 30 kampe på programmet, og der er gratis entré. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det drejer sig slet ikke om at slå sin modstander i gulvet, når Ringkøbing Bokseklub søndag arrangerer begynderstævne. Bokserne skal i stedet koncentrere sig om at vise godt benarbejde, gode parader og lige og rene stød.

Ringkøbing: 30 boksekampe og ikke en eneste knockout.

For mange boksefans lyder det måske lidt kedeligt. Men når Ringkøbing Bokseklub på søndag afvikler et kæmpe boksestævne i QProBoxing, så skulle der nødigt være en knockout.

For det er et begynderstævne, Ringkøbing Bokseklub arrangerer. Et stævne hvor bokserne stiller op til en vurdering af deres boksemæssige evner. Benarbejde, parader, rene stød. Alt det boksning drejer sig om.

- Hvis der uheldigvis bliver en knockout, bliver kampen ganske enkelt annulleret. Så kommer det ikke til at tælle på nogen måde, fortæller Kasper Holgersen, der er træner og leder og meget andet i Ringkøbing Bokseklub.

Kampene kaldes også diplomkampe. Hvis bokserne opnår 27 point eller mere, får de et diplom, og så er de klar til at bokse rigtige kampe.

- Når de får et diplom, så er det op til deres træner/klub at vurdere, hvornår de er klar til rigtige kampe. De kan også sagtens få flere diplomkampe, selv om de har nået de 27 point, forklarer Kasper Holgersen.

Man kan også godt få rigtige kampe, selv om man ikke først har fået et diplom. Det er Ringkøbing Bokseklubs Jeppe Møller Christensen et godt eksempel på. Han har allerede bokset to rigtige kampe, og begge er vundet af den 90 kilo tunge sværvægter. Genvejen til rigtige kampe stiller krav om mindst tre måneders rigtig boksetræning under ledelse af en uddannet træner, som så vurderer, om hans bokser er klar til kamp.

- Alligevel stiller Jeppe op på søndag. Endda i to kampe. En mod en 97 kilo tung modstander og en mod en modstander på 90 kilo. Vi gør det, for at Jeppe kan få noget ringrutine. Han skal forsøge at hente så meget rutine, som han kan, fortæller Kasper Holgersen.

De 30 kampe er alle på tre gange halvandet minut. Stævnet starter søndag klokken 10, og så vil de næste fem-seks timer være fyldt med action i QProBoxing.

- Vi kunne have lavet 45 kampe. Der er flere klubber, vi har måttet sige nej til. De ville også gerne have haft boksere med ved begynderstævnet. Det må blive en anden gang, fortæller Kasper Holgersen.

Ud over Jeppe Møller Christensen har Ringkøbing Bokseklub fem andre boksere med på programmet. Det er Ibo Mohamad, Kathrine Ahrenfeldt, Mohamad el-Issa, Khesraw Eshan og Mobashier Eshan.

Der er gratis entré søndag til begynderstævne hos QProBoxing på Vesterhede lidt nord for Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce