Annonce
Sport

30 boksekampe uden en eneste knockout

Jeppe Møller Christensen er den ene af seks boksere fra Ringkøbing Bokseklub, der skal i ringen til begynderstævne søndag i QProBoxing. Der er 30 kampe på programmet, og der er gratis entré. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det drejer sig slet ikke om at slå sin modstander i gulvet, når Ringkøbing Bokseklub søndag arrangerer begynderstævne. Bokserne skal i stedet koncentrere sig om at vise godt benarbejde, gode parader og lige og rene stød.
Annonce

Ringkøbing: 30 boksekampe og ikke en eneste knockout.

For mange boksefans lyder det måske lidt kedeligt. Men når Ringkøbing Bokseklub på søndag afvikler et kæmpe boksestævne i QProBoxing, så skulle der nødigt være en knockout.

For det er et begynderstævne, Ringkøbing Bokseklub arrangerer. Et stævne hvor bokserne stiller op til en vurdering af deres boksemæssige evner. Benarbejde, parader, rene stød. Alt det boksning drejer sig om.

- Hvis der uheldigvis bliver en knockout, bliver kampen ganske enkelt annulleret. Så kommer det ikke til at tælle på nogen måde, fortæller Kasper Holgersen, der er træner og leder og meget andet i Ringkøbing Bokseklub.

Kampene kaldes også diplomkampe. Hvis bokserne opnår 27 point eller mere, får de et diplom, og så er de klar til at bokse rigtige kampe.

- Når de får et diplom, så er det op til deres træner/klub at vurdere, hvornår de er klar til rigtige kampe. De kan også sagtens få flere diplomkampe, selv om de har nået de 27 point, forklarer Kasper Holgersen.

Man kan også godt få rigtige kampe, selv om man ikke først har fået et diplom. Det er Ringkøbing Bokseklubs Jeppe Møller Christensen et godt eksempel på. Han har allerede bokset to rigtige kampe, og begge er vundet af den 90 kilo tunge sværvægter. Genvejen til rigtige kampe stiller krav om mindst tre måneders rigtig boksetræning under ledelse af en uddannet træner, som så vurderer, om hans bokser er klar til kamp.

- Alligevel stiller Jeppe op på søndag. Endda i to kampe. En mod en 97 kilo tung modstander og en mod en modstander på 90 kilo. Vi gør det, for at Jeppe kan få noget ringrutine. Han skal forsøge at hente så meget rutine, som han kan, fortæller Kasper Holgersen.

De 30 kampe er alle på tre gange halvandet minut. Stævnet starter søndag klokken 10, og så vil de næste fem-seks timer være fyldt med action i QProBoxing.

- Vi kunne have lavet 45 kampe. Der er flere klubber, vi har måttet sige nej til. De ville også gerne have haft boksere med ved begynderstævnet. Det må blive en anden gang, fortæller Kasper Holgersen.

Ud over Jeppe Møller Christensen har Ringkøbing Bokseklub fem andre boksere med på programmet. Det er Ibo Mohamad, Kathrine Ahrenfeldt, Mohamad el-Issa, Khesraw Eshan og Mobashier Eshan.

Der er gratis entré søndag til begynderstævne hos QProBoxing på Vesterhede lidt nord for Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce