Annonce
Sport

30 boksekampe uden en eneste knockout

Jeppe Møller Christensen er den ene af seks boksere fra Ringkøbing Bokseklub, der skal i ringen til begynderstævne søndag i QProBoxing. Der er 30 kampe på programmet, og der er gratis entré. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det drejer sig slet ikke om at slå sin modstander i gulvet, når Ringkøbing Bokseklub søndag arrangerer begynderstævne. Bokserne skal i stedet koncentrere sig om at vise godt benarbejde, gode parader og lige og rene stød.

Ringkøbing: 30 boksekampe og ikke en eneste knockout.

For mange boksefans lyder det måske lidt kedeligt. Men når Ringkøbing Bokseklub på søndag afvikler et kæmpe boksestævne i QProBoxing, så skulle der nødigt være en knockout.

For det er et begynderstævne, Ringkøbing Bokseklub arrangerer. Et stævne hvor bokserne stiller op til en vurdering af deres boksemæssige evner. Benarbejde, parader, rene stød. Alt det boksning drejer sig om.

- Hvis der uheldigvis bliver en knockout, bliver kampen ganske enkelt annulleret. Så kommer det ikke til at tælle på nogen måde, fortæller Kasper Holgersen, der er træner og leder og meget andet i Ringkøbing Bokseklub.

Kampene kaldes også diplomkampe. Hvis bokserne opnår 27 point eller mere, får de et diplom, og så er de klar til at bokse rigtige kampe.

- Når de får et diplom, så er det op til deres træner/klub at vurdere, hvornår de er klar til rigtige kampe. De kan også sagtens få flere diplomkampe, selv om de har nået de 27 point, forklarer Kasper Holgersen.

Man kan også godt få rigtige kampe, selv om man ikke først har fået et diplom. Det er Ringkøbing Bokseklubs Jeppe Møller Christensen et godt eksempel på. Han har allerede bokset to rigtige kampe, og begge er vundet af den 90 kilo tunge sværvægter. Genvejen til rigtige kampe stiller krav om mindst tre måneders rigtig boksetræning under ledelse af en uddannet træner, som så vurderer, om hans bokser er klar til kamp.

- Alligevel stiller Jeppe op på søndag. Endda i to kampe. En mod en 97 kilo tung modstander og en mod en modstander på 90 kilo. Vi gør det, for at Jeppe kan få noget ringrutine. Han skal forsøge at hente så meget rutine, som han kan, fortæller Kasper Holgersen.

De 30 kampe er alle på tre gange halvandet minut. Stævnet starter søndag klokken 10, og så vil de næste fem-seks timer være fyldt med action i QProBoxing.

- Vi kunne have lavet 45 kampe. Der er flere klubber, vi har måttet sige nej til. De ville også gerne have haft boksere med ved begynderstævnet. Det må blive en anden gang, fortæller Kasper Holgersen.

Ud over Jeppe Møller Christensen har Ringkøbing Bokseklub fem andre boksere med på programmet. Det er Ibo Mohamad, Kathrine Ahrenfeldt, Mohamad el-Issa, Khesraw Eshan og Mobashier Eshan.

Der er gratis entré søndag til begynderstævne hos QProBoxing på Vesterhede lidt nord for Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Annonce