x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tre millioner gange Guten Morgen: Feriehusudlejningen satte rekord igen-igen

Knap 3,5 millioner overnatninger blev det til i Ringkøbing-Skjerns feriehuse i 2019 - en ny rekord. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med knap 3,5 millioner turistovernatninger i Ringkøbing-Skjerns feriehuse i 2019 blev der sat ny rekord - men området halter procentmæssigt efter den nationale udvikling.

RINGKØBING-SKJERN: 3.459.969 gange har (forhåbentlig) glade turister slået øjnene op i et feriehus i Ringkøbing-Skjern Kommune i 2019.

Dermed satte kommunen atter rekord for flest feriehusovernatninger, og slog forrige års antal med 164.498 overnatninger, svarende til fem procent.

Dermed kan Ringkøbing-Skjern indtage en andenplads over kommuner med flest feriehusovernatninger, kun overgået af Varde Kommune, hvor turisterne overnattede 3,5 millioner gange i 2019.

Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner indgik i det forgangne år et turismesamarbejde, så de ny tal cementerer for alvor området som det absolutte feriehuscentrum i Danmark.

Annonce

Stor national fremgang

Relativt er Ringkøbing-Skjern Kommune dog ikke gået så meget frem som landsgennemsnittet. Antallet af Feriehusovernatninger i hele landet endte i fjor på knap 20,8 millioner, en stigning på 6,3 procent i forhold til året før.

Fra 2017 til 2018 steg antallet af overnatninger i Ringkøbing-Skjern dog med 3,4 procent mod 1,4 procent i landsgennemsnittet.

Ud af de 3.459.969 overnatninger var det for størstepartens vedkommende tyske turister: 2,9 millioner overnatninger tegnede de sig for i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lokalpolitiet: Her er helt vildt stille

Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce