Annonce
Kultur

3 jongleringer per sekund var nok til rekord: Se Mikkels superseje tricks med bolden

12-årige Mikkel Priess Christensen har sat børnenes danmarksrekord for ”flest jongleringer på ét minut”. En rekord, der krævede slowmotion-optagelser for at blive bekræftet. Men nu er rekorden i hus. - Det, synes jeg, er meget sejt. For nu er jeg den eneste i Danmark, der officielt har gjort det, siger Mikkel.
Annonce

TROLDHEDE: Rekorder er som bekendt til for at blive slået. Men for at slå dem, skal man kende til dem først. Sådan var det i al fald for den 12-årige Mikkel Priess Christensen fra Troldhede.

Mikkel har nærmest altid spillet fodbold, forklarer hans far, men det seneste halvandet år har han kastet sig over freestyle-fodbold, som handler om at lave tricks med en fodbold.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne blære sig lidt med det foran vennerne, griner han.

- Men er også lidt sjovt, fordi jeg oplever at få bedre teknik til fodbold; Jeg har fået meget bedre kontrol over bolden, siger Mikkel.

Ofte startes trickene med jongleringer, og det er en disciplin, Mikkel er ret god til, må hans far erkende.

- Jeg lavede et væddemål med ham på et tidspunkt, men det skulle jeg godt nok aldrig have gjort. Det gik fuldstændigt galt, siger Bo Christensen med et grin.

- Du var godt nok også dum, siger Mikkel hoverende.

- Jeg sagde til ham for sjov ”ved du hvad, du kan få tusinde kroner, hvis du laver 200 jongleringer”. Så kom han en måned efter, og så havde han lavet 600 jongleringer. Så skulle vi ud efter noget Dolberg-tøj, griner Bo Christensen.

12-årige Mikkel Priess Christensen har slået danmarksrekorden i antal jongleringer med en fodbold på ét minut. Nærmere bestemt har han lavet 195 jongleringer på 60 sekunder. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Inspireret af Danmarks bedste

Det kræver også en indsats at blive dygtig til freestyle. Derfor træner Mikkel mellem en til tre timer om dagen inklusive fodboldtræninger og kampe hos Videbæk IF. Med freestyle-hobbyen er han i Grindsted for at træne med spillere i Danish Football Freestyle Community.

Han har også lavet tricks med Danmarks vel nok bedste freestyler, Brian ”Brizze” Mengel. Det var da også Brizzes rekorder, der var med til at lede Mikkel på sporet af børnenes rekorder – i samarbejde med sine forældre.

- Mine forældre spurgte dem fra Børnenes Rekordbog om, hvilke rekorder der var, og der var så to med fodbolden om at jonglere. Den ene var rekorden på 183 jongleringer på ét minut, og den prøvede jeg så at slå, siger Mikkel Preiss Christensen.

Annonce

To forsøg

I fritiden træner Mikkel ofte i familiens garage med musik på anlægget, og her fandt det første rekordforsøg sted. Men teknikken var forkert, og rekorden udeblev.

- Det var rimelig svært i starten, og der gav jeg hurtigt op. Men så prøvede jeg igen, og der var jeg rimelig tæt på. Så sagde min far, at vi skulle prøve at tage herned i Troldhede Hallen, og så endte det med, at jeg slog rekorden flere gange, siger Mikkel Priess Christensen.

- Vi havde fået lov at låne hallen, og her gjorde han fem forsøg, hvor han slog rekorden de fire gange, siger Bo Christensen.

Resultat blev 195 jongleringer på 60 sekunder. Det svarer til 3,2 jongleringer i sekundet. Med den hastighed var forældrene nødt til at filme rekordforsøget og derefter sætte afspilningen i slowmotion for at kunne nå at tælle med.

Men den var god nok, og nu har Mikkel et diplom på, at han har en danmarksrekord for børn.

- Det, synes jeg, er meget sejt. For nu er jeg den eneste i Danmark, der officielt har gjort det, siger han.

Rekorden kom i hus den 26. august 2019 i Troldhede Hallen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Flere rekorder

Han er dog ikke færdig med at sætte rekorder, forklarer han. Skulle der komme en og slå hans antal jongleringer på ét minut, så tager han den bare tilbage igen. Det er han sikker på, forklarer han.

Men han har også skudt sig selv en anden rekord i skoen – en rekord, som han uofficielt allerede har slået.

- På et tidspunkt lavede jeg 10.007 jongleringer. Det tog bare en time og tyve minutter. Men jeg fik lidt ondt i nakken nogle gange, så jeg balancerede bolden på foden for at have tid til at bevæge nakken, siger Mikkel.

- Den eneste grund til, at jeg stoppede, var, at vi skulle spise, griner Mikkel.

- Han stopper ikke, når han først er kommet i gang. Han har en arbejdsiver uden lige. Så jeg ved ikke, hvordan vi skal få rekordforsøget optaget, for det kommer nok til at tage timer, griner Bo Christensen.

12-årige Mikkel Preiss Christensen har slået danmarksrekorden i antal jongleringer med en fodbold på ét minut. Foto: Jørgen Kirk
Jeg synes, det er sjovt at kunne blære sig lidt med det foran vennerne. Men jeg oplever også at få bedre teknik til fodbold, siger Mikkel Priess Christensen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce