Annonce
Ringkøbing-Skjern

3. december-nissen: - Jeg har taget dykkercertifikat på Oslofjorden i vintertiden med is på fjorden

Hvem kan denne kvinde være? Foto: Jørgen Kirk
Dagens Nisse glæder sig allermest til, at hun skal have et barnebarn mere.

Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.

Annonce
Charlotte Svarrer. Foto: Jørgen Kirk

Hvor bor du?

Jeg bor uden for byskiltet i Lem St.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Jeg kigger ud på indkørslen til vores hus, hvor der også er en relativ befærdet vej, som går lige forbi os. Vejen generer os ikke, og jeg glædes over, at jeg også ser tre driftige virksomheder, der også sørger for, at der ser pænt ud, når man kører ind i byen.

Hvad arbejder du med?

Jeg har i år været ansat inden for voksenhandicapområdet i 25 år.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Lad mig sige, at det nok er lidt mere end 37 timer.

Hvad spiser du juleaften?

Jeg spiser som regel and, hvide og brune kartofler, rødkål og gammeldags hvidkål. Og så skal der også helst være frikadeller til børnene. Risalamande og kirsebærsovs til dessert. Jeg er nok meget traditionsbunden, så det er helt, som da jeg selv var barn i det sønderjyske.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Det første, jeg tænker på, er mit barnebarn. En dag sammen med hende bringer så mange smil frem, og det er guld at være bedsteforældre. Generelt er det bare skønt, når vi laver noget sammen som familie. Jeg bliver også glad i låget, når jeg er en del af fællesskaber. Jeg var med til at starte håndbolden op for mennesker med udviklingshandicap i Skjern Håndbold, er stadig træner og sidder i breddeudvalget i Parasport Danmark.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Det kommer jo nok an på, hvem man spørger. Men for nylig var der, i en særlig anledning, nogle som beskrev mig, og her fik jeg ord som engageret, arbejdshest, loyal, omstillingsparat og omsorgsfuld med på vejen.

Hvad ved folk ikke om dig?

At jeg har taget dykkercertifikat på Oslofjorden i vintertiden med is på fjorden, og at jeg har dykket på skibsvrag i Norge. Det var i 1980’erne, og jeg fik set havbunden med dens farver og fisk.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

Jeg glæder mig allermest til, at jeg skal have et barnebarn mere. Men kalenderen fyldes også med besøg hos venner, ture med veninder og arbejdsdage i et fællesskab, hvor vi sammen når rigtig meget rundt hos hinanden. Idrætsfestival i Frederikshavn som frivillig er også i kalenderen. Jeg glæder mig generelt meget over hverdagen og er ret impulsiv. Det handler ofte også om at gribe mulighederne, når de opstår.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];