x
Annonce
Udland

27 dræbt og 200 såret under voldsom uro i New Delhi

Danish Siddiqui/Reuters
Omstridte love vendt mod millioner af muslimer har udløst de værste uroligheder i New Delhi i årtier.

Mindst 27 personer er blevet dræbt og over 200 er blevet såret under voldsomme sammenstød mellem hinduer og muslimer i New Delhi i de seneste to døgn.

Annonce

Under urolighederne, som er de værste i New Delhi i årtier, blev en højttaler på toppen af en minaret revet ned og erstattet med et religiøst hinduflag og et indisk flag.

Samtidig blev mange mennesker tvunget til at flygte fra deres egne hjem, da hele boligkvarterer blev udsat for hærværk. To skoler og en markedsplads, hvor der blev solgt bildæk, blev stukket i brand.

Lokale myndigheder beder om, at der indføres et udgangsforbud, og at militære styrker indsættes.

Det er en ny lov om statsborgerskab, som blev introduceret i december, der har udløst de voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi - og mellem hinduer og muslimer.

Den omstridte lov opfattes som en del af et "hindunationalistisk program" fra premierminister Narendra Modi og hans parti, Bharatiya Janata Party (BJP).

Modi bliver af kritikere beskyldt for at ville gøre Indien til en hindunation, hvor landets 200 millioner muslimer bliver marginaliseret.

Modi manede onsdag til ro, og han sagde, det var vigtigt at få normale tilstande så hurtigt som muligt.

- Fred og harmoni er centrale værdier for os. Jeg appellerer til mine søstre og brødre, sagde Modi.

Indiens regering har tidligere ophævet en paragraf i forfatningen, som gennem årtier har givet Kashmir en særlig status i form af autonomi.

Lærere fra universiteter, erhvervsleder og aktivister var blandt hundredvis af anholdte sidste år, da det kom til store demonstrationer mod politikken i Kashmir.

Formålet med at fratage Kashmir den særlige status er at integrere det urolige område med muslimsk flertal i det øvrige Indien.

Både Indien og Pakistan gør krav på hele regionen Kashmir, og den ændrede status har været med til at forstærke den spændte situation i landet.

Paragraffen har hidtil forhindret indere - og her i særlig grad hinduer - i at bosætte sig i delstaten Jammu og Kashmir. Det er nu blevet muligt.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce