x
Annonce
Hvide Sande

27-årig har åbnet galleri: Jens sætter lidt mere kulør på Søndervig

Bag Jenno's Galleri står 27-årige Jens Andersen, der er overbevist om, at Søndervig er det helt rette sted at vise sin kunst frem. Foto: Johan Gadegaard
Jens Andersen har åbnet Jenno's Galleri på Badevej i Søndervig, hvor de første malerier allerede har skiftet ejermand.

Søndervig: - Jeg synes, der mangler noget farve og noget liv i Søndervig.

Sådan siger 27-årige Jens Andersen, der siden sommeren 2018 har stået og malet i garagen hjemme i Aulum mellem Holstebro og Herning. Men nu har han taget penslen i den anden hånd ved at åbne eget galleri i den vestjyske badeby:

- Det er rart at komme ud at snakke med nogle mennesker og være lidt social, tilføjer Jens Andersen, der har lejet sig ind i lyse lokaler på Badevej 11 i Søndervig.

Inspirationen til at kaste sig ud i et liv som kunstner kom over Jens Andersen, da han stod og stirrede på nogle kedelige, hvide vægge derhjemme. Det eneste maleri, han havde hængende, var det klassiske af redningsmanden med fuldskæg og en pibe i munden.

Jens Andersen fandt det nødvendigt at ændre på tingenes tilstand, så til en start skabte han på egen hånd tre malerier til sig selv og ét til et familiemedlem i Sverige. Langsomt blev der vist interesse for Jens Andersen malerier, der altså nu er til skue og til salg i Jenno's Galleri.

Annonce

Sofa er også til salg

Galleriejeren oplever stor interesse for at kigge nærmere på hans værker, der koster op mod 8000 kroner. Men det er også muligt at købe et håndmalet Jenno-krus til 100 kroner.

- Jeg har allerede solgt tre billeder, siger Jens Andersen, der oprindeligt er uddannet tagdækker.

I sit galleri er han såmænd også klar til at sælge nogle af sine vintage-møbler, hvis en kunde kommer med et ønske om at få lige præcis den sofa hjem at stå i privaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce