Annonce
Ringkøbing-Skjern

26,6 procent af de nyfødte i Ringkøbing-Skjern har udenlandsk mor: Østeuropæere tæller mest i statistikken

I 2018 blev der født 516 børn i Ringkøbing-Skjern Kommune. De 137 af dem har en udenlandsk mor. Arkivfoto: Morten Stricker
Ringkøbing-Skjern Kommune topper statistikken i Region Midtjylland over flest nyfødte med udenlandsk mor. De fleste kommer fra Rumænien og Ukraine.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Mere end hver fjerde barn, født i Ringkøbing-Skjern Kommune i 2018, har en udenlandsk mor. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Berlingske har bearbejdet.

Helt præcist er det 26,6 procent af de nyfødte, der har en udenlandsk mor. I 2018 blev der født 516 børn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Heraf havde de 137 en udenlandsk mor. Tallene viser, at det primært er Øst- og Centraleuropa, som mødrene kommer fra. Højdespringeren er Rumænien med 33 børn og lige efter Ukraine med 27 børn.

Dermed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune procentmæssigt højest i Region Midtjylland. Lemvig Kommune ligger næsthøjest med 23,2 procent. Til sammenligning havde 94 af 663 nyfødte børn i Holstebro Kommune en udenlandsk mor, hvilket svarer til 14,2 procent. 20,5 procent af de nyfødte i Struer Kommune havde sidste år en mor med udenlandsk baggrund. Det er 36 af 176 nyfødte, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Der er dog stadig langt op til de kommuner i landet, hvor andelen af nyfødte med en udenlandsk mor er højest. Det er især på den københavnske vestegn, at mange børn har mødre med udenlandske rødder. Flest var der sidste år i Ishøj Kommune, hvor to ud af tre nyfødte, 67,4 procent havde en udenlandsk mor. Nabokommunerne Vallensbæk og Høje Taastrup var nummer to og tre på listen med henholdsvis 58,3 procent og 52,9 procent nyfødte med en udenlandsk mor.

Danmarks Statistik definerer en indvandrer som en person der er født i udlandet, og ingen af dennes forældre er danske statsborgere eller født i Danmark. En flygtning med lovligt ophold er også indvandrer. En udenlandsk studerende og eksempelvis en østeuropæisk arbejder er indvandrer, hvis han eller hun har lovligt ophold i Danmark.

Efterkommere er født i Danmark, men ingen af forældrene er både danske statsborgere og født i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce