Annonce
Skjern

2500 gæster til julemarked i Borris

Der var trængsel til julemarked i Borris. PR-foto

Borris: Det årlige julemarked på Erhvervsskolen Vestjylland havde i år 2500 gæster.

Erhvervsskolen Vestjylland glæder sig over den massive opbakning til arrangementet, der finder sted den sidste torsdag i november hvert år.

- Det er ærlig talt kommet bag på os, at så mange vælger at tage til Borris en torsdag aften, men vi er super glade for den store opbakning, siger vicedirektør Charlotte Tobler.

Konceptet med julemarked er løbende blevet udviklet, og antallet af udstillere er ligeledes stigende, ligesom der hele tiden arbejdes på at forbedre rammerne, så de rummer de mange besøgende.

I år kunne gæsterne tage skolens nyrenoverede halfaciliteter i besigtigelse, og her var der foodzone, hvor man blandt andet kunne prøve en julebuffet fra Madleverancen som er Erhvervsskolens socialøkonomiske madbutik.

Et eventuelt overskud fra julemarkedet går til investering i elevernes forløb, så de tilbydes de bedst mulige rammer for deres ophold og udbyttet af samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce